- 4 ks pstruh
Pstruh4 recepty
- soľ
Soľ261 receptov
- čierne korenie
čierne korenie142 receptov
- olivový olej
Olivový olej116 receptov
- 4 pl kryštálový cukor
Kryštálový cukor16 receptov
- 4 pl vinný ocot
Vinný ocot5 receptov
- sušené hrozienka
Sušené hrozienka3 recepty
- 200 ml biele víno
Biele víno51 receptov
- petržlenová vňať
Petržlenová vňať45 receptov
- 2 ks fenikel
Fenikel5 receptov
- 1 ks citrón
Citrón45 receptov
- 2 ks pomaranč
Pomaranč5 receptov
- mäta
Mäta14 receptov
Postup prípravy receptu
Najprv namočíme hrozienka do vína.
Pstruha opláchneme pod tečúcou vodou a dôkladne usušíme papierovými utierkami. Nakrájame ich na cca 2,5 cm pásiky, osolíme, okoreníme. Na panvici s olivovým olejom ich opečieme do zlatohneda asi 2 minúty z každej strany. Potom ich preložíme z panvice na tanier.
Na tej istej panvici skaramelizujeme cukor, ktoré zalejeme 2 lyžicami bieleho vínneho octu. Pridáme hrozienka namočené do bieleho vína.Povaríme asi 1 minútu, aby omáčka trochu zhustla. Vo vychladnutej omáčky pridáme 1 lyžicu petržlenovej vňate a vňať z fenikla.
Z fenikla odrežeme spodnú časť a tiež vrchnú časť s vňaťou. Nakrájame na pásiky a pokvapkáme citrónom. Pomaranč pokrájame bez šupky. Pridáme lístky mäty, ochutíme soľou, korením a zľahka premiešame.