0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:

Pstruh s feniklovo-pomarančovým šalátom

Recept od Koróniovej a Tkáča.

Pstruh s feniklovo-pomarančovým šalátom
0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:
Stredná
Zložitosť receptu

Postup prípravy receptu

1. krok

Najprv namočíme hrozienka do vína.

2. krok

Pstruha opláchneme pod tečúcou vodou a dôkladne usušíme papierovými utierkami. Nakrájame ich na cca 2,5 cm pásiky, osolíme, okoreníme. Na panvici s olivovým olejom ich opečieme do zlatohneda asi 2 minúty z každej strany. Potom ich preložíme z panvice na tanier.

3. krok

Na tej istej panvici skaramelizujeme cukor, ktoré zalejeme 2 lyžicami bieleho vínneho octu. Pridáme hrozienka namočené do bieleho vína.Povaríme asi 1 minútu, aby omáčka trochu zhustla. Vo vychladnutej omáčky pridáme 1 lyžicu petržlenovej vňate a vňať z fenikla.

4. krok

Z fenikla odrežeme spodnú časť a tiež vrchnú časť s vňaťou. Nakrájame na pásiky a pokvapkáme citrónom. Pomaranč pokrájame bez šupky. Pridáme lístky mäty, ochutíme soľou, korením a zľahka premiešame.

Komentáre