Pstruh so zemiakmi na kokose
Porcie Čas prípravy
4osoby 5minút
Dĺžka varenia
15minút
Porcie Čas prípravy
4osoby 5minút
Dĺžka varenia
15minút
Ingrediencie
Postup prípravy
  1. Pstruhy vymyte, zľahka oškrabte ostrým nožíkom proti šupinám a osušte papierovou utierkou. Citrón nakrájajte na štrvtiny. Vnútro ryby bohato osoľte a okoreňte bielym korením. Vložte dnu vetvu rozmarínu a jednu 1/4 citrónu.
  2. Na väčšej panvici rozpáľte kokosový olej a ryby opečte 4 minúty z každej strany. Pri procese opekania panvicu nahýbajte na stranu a pomocou lyžice oblievajte mäso z hora. Po upečení zľahka okoreňte.
  3. Zemiaky umyte a uvarte v šupke v poriadne osolenej vode do mäkka. Po uvarení ich sceďte a nechajte v cedníku odpariť. Nakrájajte ich na polovičky, väčšie kusy na štrtinky. Rozpáľte na panvici maslo a zemiak na ňom orestujte do zlatova. Následne stiahnite z ohňa a pridajte parmezán.
  4. Na plytký tanier servírujte rybu, vedľa ukladajte zemiaky. Ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.