0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:

Raviola plnená gorgonzolou, hruškou, špekom a hľuzovkou

Recept od Rusinu a Sedláka, ktorý môžeme kľudne nazvať aj oslavou talianskej kuchyne. Modernizovaná raviola plnená tými najlepšími surovinami.

Raviola plnená gorgonzolou, hruškou, špekom a hľuzovkou
0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:
Nízka
Zložitosť receptu
15 minút
Čas prípravy
15 minút
Dĺžka varenia

TV relácia

211 receptov
Pridať do nákupného zoznamu
Recept sa nachádza v nákupnom zozname
Pridať do plánovača:
Recept bol pridaný do plánovača
Ingrediencie pre 4 osoby
Ingrediencie pre 4 osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Múky spolu zmiešajte, nastrúhajte k nim trocha parmezánu (50g), pridajte vaječné žĺtky a vymieste vláčne cesto. Klasický taliansky spôsob, je vytvoriť z múky kôpku, v jej strede dieru, vyliať do nej žĺtky a vidličkou postupne zapracovávať. Ak máte kuchynský robot na miesenie cesta (hnetač), použite ho. Cesto avšak najrýchlejšie vypracujete v stojacom mixéri. Keď bude hotové, zabaľte ho do potravinovej fólie a nechajte 20 minút odležať v chladničke.

2. krok

Medzitým si na panvičke pripravíme plnku. Schwarzwaldskú šunku nakrájajte na drobno a dajte opekať. Očistite hrušku a nakrájate na malé kocky. Pridajte ju na panvicu a chvíľu spolu restujte. Na záver pridajte nadrobenú gorgonzolu. Miešaním sa začne rozpúšťať, v zmesi by ale mali byť rozpoznateľné jednotlivé štruktúry. Na záver nastrúhajte čerstvú hľuzovku, alebo pridajte hľuzovkové paté a zľahka premiešajte.

3. krok

Píniové oriešky na sucho opražte na panvičke. Petržlenovú vňať nasekajte na drobno.

4. krok

Dajte zovrieť kastról osolenej vody. Po vychladení cesta, ho rozvaľkajte pomocou stroja na cestoviny na dlhý pás (hrúbka cca 1mm), nakrájajte na štvorce a dajte variť. Čerstvé cestoviny sa varia oveľa kratšie, ako sušené. Raviolám budú stačiť 3 – 4 minúty. Po uvarení, cestoviny sceďte a pokvapkajte olivovým olejom.

5. krok

Na tanier servírujte štvorec cestoviny, naň navrstvite plnku a prikryte ďalším štvorcom. Na vrch nastrúhajte čerstvú hľuzovku (alebo pokvapkajte paté), takisto parmezán, posypte petržlenovou vňaťou, píniovými semiačkami a ozdobte bazalkou.

Náš tip

Pokiaľ nemáte doma stroj na cestoviny, môžete použiť bežný valček. Bude to síce trvať dlhšie, ale dá sa to zvládnuť. Dbajte na rovnomernú hrúbku.

Pozrite si celý recept v epizóde Mojej mamy:

Komentáre