Ingrediencie pre
4
osoby
- 1 l biele víno
Biele víno51 receptov
- cesnak
Cesnak128 receptov
- čierne korenie
čierne korenie142 receptov
- maslo
Maslo161 receptov
- olivový olej
Olivový olej116 receptov
- 200 g syr pecorino
Syr pecorino5 receptov
- 8 ks špikové kosti
špikové kosti1 recept
- rukola
Rukola13 receptov
- 1 kg arborio ryža
Arborio ryža11 receptov
- vývar
Vývar32 receptov
- soľ
Soľ261 receptov
- šafran
šafran3 recepty
- šalotka
šalotka30 receptov
Postup prípravy receptu
1. krok
Šalotku a cesnak orestujeme na olivovom oleji, pridáme arborio, podlejeme bielym vínom a restujeme, podlievame vývarom, pridáme šafrán. Nakoniec zjemníme maslom a syrom pecorino. Špikové kosti osolíme, okoreníme a dáme piecť do rúry. Po upečení vyklepeme vychutíme a časť vmiešame do rizota. Servírujeme.