Rizoto s hokkaidó, mascarpone a gaštanmi

Príjemné jesenné rizoto talianskeho typu od Slavíkovej a Lipovskej.

0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:
Nízka
Zložitosť receptu
10 minút
Čas prípravy
15 minút
Dĺžka varenia

TV relácia

181 receptov
Pridať do nákupného zoznamu
Recept sa nachádza v nákupnom zozname
Pridať do plánovača:
Recept bol pridaný do plánovača
Ingrediencie pre 4 osoby
Ingrediencie pre 4 osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Tekvicu očistite, vyberte jadierka, nasekajte na malé časti, pokvapkajte olivovým olejom, zľahka osoľte a dajte upiecť na 10 minút do rúry vyhriatej na 200°C. Gaštany narežte a vložte ich do rúry piecť na 15 - 20 minút. Zohrejte vývar.

2. krok

Šalotku očistite a nasekajte na jemno. V strednom kastróle zohrejte 1pl oleja a maslo. Nasekanú šalotku orestujte do sklovita, pridajte ryžu a za stáleho miešania ju pražte asi 2 minúty. Podlejte vínom, zvýšte teplotu a odvarte alkohol. Postupne prilievajte vývar a miešajte, kým ryža bude uvarená al-dente.

3. krok

Upečenú tekvicu vložte do mixéra spolu s mascarpone a rozmixujte do hladka, zmes vlejte do rizota. Miešajte ešte 2 minúty. Stiahnite z ohňa, primiešajte parmezán, prikryte pokrievkou a nechajte odpočinúť 5 minút. Upečené gaštany nasekajte na menšie kúsky.

4. krok

Do hlbokého taniera servírujte krémové rizoto, vrch posypte pečenými gaštanmi, parmezánom a ozdobte čerstvými bylinkami.

Komentáre