Rolka zo pstruha, kvakové pyré s vanilkou, petržlenová emulzia
Recept od Strapka a Michnu.

- 600 g pstruh
Pstruh4 recepty
- 500 g petržlenová vňať
Petržlenová vňať45 receptov
- 400 ml šľahačková smotana
šľahačková smotana69 receptov
- 600 g kvaka
Kvaka2 recepty
- 2 ks vanilkový lusk
Vanilkový lusk4 recepty
- 2 ks citrón
Citrón45 receptov
- 1 ks pór
Pór10 receptov
- 200 g med
Med22 receptov
- 2 dcl olivový olej
Olivový olej116 receptov
- 250 g maslo
Maslo161 receptov
- vinný ocot
Vinný ocot5 receptov
- soľ
Soľ261 receptov
- čierne korenie
čierne korenie142 receptov
- bylinky
Bylinky3 recepty
Postup prípravy receptu
Filety zo pstruha zbavíme kože, posolíme, pokoreníme a zabalíme do nich petržlenovú vňať tak aby sme vytvorili rolku.
Z listov póru narežeme tenké pásiky, ktorými tieto rolky zviažeme.
Takto pripravené rolky opečieme na olivovom oleji a dáme dokončiť do rúry na 8 min.
Kvaku nakrájame na malé kúsky, a vložíme variť do smotany, posolíme a pridáme vanilkový lusk, varíme cca. 10 min
Ochutíme citrónovou šťavou a soľou, na zjemnenie pridáme maslo.
Na kolieska nakrájaný pór položíme na horúcu panvicu, krátko opečieme a pridáme med, s petržlenovou vňaťou, posolíme, pokoreníme, pridáme trochu vínneho octu a citrónovú kôru.
Petržlenovú vňať sparíme v horúcej vode, schladíme v ľadovom kúpeli, pridáme malé množstvo medu, soli a korenia, vínny ocot, a cca. 1 dcl oliv. Oleja, všetko spolu do hladka rozmixujeme.
Po rozmixovaní by mala emulzia zostať pekne napenená