- 4 ks pstruh
Pstruh4 recepty
- 60 g maslo
Maslo161 receptov
- 400 g batáty
Batáty12 receptov
- 40 g bazalka
Bazalka16 receptov
- 150 g cherry paradajky
Cherry paradajky9 receptov
- 100 g mascarpone
Mascarpone10 receptov
- 100 ml smotana na verenie
Smotana na verenie1 recept
- soľ
Soľ261 receptov
- korenie
Korenie90 receptov
- 2 ks cesnak
Cesnak128 receptov
Postup prípravy receptu
Rúru predhrejte na 180°C. Filety pstruha očistite, nasoľte, nechajte 5 minút pri izbovej teplote a následne veľmi opatrne odstráňte prebytočnú soľ papierovou utierkou. Na mäsovú stranu filetov uložte listy bazalky, rozkrojené cherry paradajky a mierne okoreňte. Zrolujte ich a položte do vymasteného pekáča. Vložte do rúry spolu so strúčikmi cesnaku a pečte 8 - 10 minút podľa hrúbky filetov.
Batáty očistite, nakrájajte na malé kocky a uvarte do mäkka v minimálnom množstve osolenej vody. Po uvarení zlejte vodu a pretlačte cez jemné sitko. Pridajte mascarpone, smotanu a vymiešajte vláčne pyré. Dochuťte soľou a korením.
Na plytký tanier servírujte batátové pyré, na vrch postavte rolku zo pstruha, ozdobte lístkami bazalky, prípadne kolieskom citróna.