0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:

Rolka zo pstruha s batátovým pyré

Svieži recept od Žabku a Migru.

0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:
Nízka
Zložitosť receptu
5 minút
Čas prípravy
10 minút
Dĺžka varenia

TV relácia

211 receptov
Pridať do nákupného zoznamu
Recept sa nachádza v nákupnom zozname
Pridať do plánovača:
Recept bol pridaný do plánovača
Ingrediencie pre 4 osoby
Ingrediencie pre 4 osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Rúru predhrejte na 180°C. Filety pstruha očistite, nasoľte, nechajte 5 minút pri izbovej teplote a následne veľmi opatrne odstráňte prebytočnú soľ papierovou utierkou. Na mäsovú stranu filetov uložte listy bazalky, rozkrojené cherry paradajky a mierne okoreňte. Zrolujte ich a položte do vymasteného pekáča. Vložte do rúry spolu so strúčikmi cesnaku a pečte 8 - 10 minút podľa hrúbky filetov.

2. krok

Batáty očistite, nakrájajte na malé kocky a uvarte do mäkka v minimálnom množstve osolenej vody. Po uvarení zlejte vodu a pretlačte cez jemné sitko. Pridajte mascarpone, smotanu a vymiešajte vláčne pyré. Dochuťte soľou a korením.

3. krok

Na plytký tanier servírujte batátové pyré, na vrch postavte rolku zo pstruha, ozdobte lístkami bazalky, prípadne kolieskom citróna.

Komentáre