0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:

Ružový sen

Recept na lososa bez kože s hráškom.

0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:
Nízka
Zložitosť receptu
5 minút
Čas prípravy
15 minút
Dĺžka varenia
Ingrediencie pre osoby
Ingrediencie pre osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Lososa zbavte kože, poriadne nasoľte a nechajte 5 minút na tanieri pri izbovej teplote. Následne opatrne otrite zvyšok soli papierovou utierkou a narežte rybu na 4 rovnomerné filety. Na panvici roztopte 1 pl masla a rybu upečte (cca 3 minúty z každej strany na miernom ohni). Následne rybu ochuťte korením a šťavami z citrusov.

2. krok

V strednom kastróle zohrejte vývar, pridajte mrazený hrášok a uvarte do mäkka. Prilejte smotanu a rozmixujte na jemné pyré. Preceďte cez sitko a dochuťte soľou a korením.

3. krok

Pažítku nasekajte na jemno a opatrne ju zmiešajte so zvyškom masla.

4. krok

Na plytký tanier servírujte hráškové pyré, na vrch uložte filet lososa a na kraj lyžičku pažítkového masla.

Komentáre