Ingrediencie pre
4
osoby
- 500 g ryžové rezance
Ryžové rezance2 recepty
- 20 ks krevety
Krevety4 recepty
- 1 ks limetka
Limetka22 receptov
- 50 g koriander
Koriander9 receptov
- wasabi pasta
Wasabi pasta2 recepty
- 10 g čierny sezam
čierny sezam4 recepty
- 200 ml kokosové mlieko
Kokosové mlieko10 receptov
- 1 ks cesnak
Cesnak128 receptov
- 100 ml biele víno
Biele víno51 receptov
- sójová omáčka
Sójová omáčka20 receptov
- soľ
Soľ261 receptov
- olej
Olej84 receptov
- 30 g maslo
Maslo161 receptov
Postup prípravy receptu
1. krok
V strednom kastróle priveďte k varu mierne osolenú vodu, pridajte pár kvapiek oleja a uvarte v nej ryžové rezance podľa návodu. Po uvarení sceďte.
2. krok
Na panvici zohrejte 1 pl oeja a krevety v nej sprudka opražťe. Podlejte vínom, osoľte a odvarte alkohol. Pridajte maslo, wasabi pastu a kokosové mlieko. Povarte 5 minút.
3. krok
Vráťte cestoviny do omáčky s krevetami, pridajte čierny sezam a niekoľko krát spolu prehoďte.
4. krok
Servírujte všetko spolu do väčších misiek, vrch bohato posypte koriandrom.