Šalát s kuracími prsiami a mungo klíčkami

Šalát v úlohe hlavného jedla.

0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:
Nízka
Zložitosť receptu
10 minút
Čas prípravy
5 minút
Dĺžka varenia

TV relácia

211 receptov
Pridať do nákupného zoznamu
Recept sa nachádza v nákupnom zozname
Pridať do plánovača:
Recept bol pridaný do plánovača
Ingrediencie pre 4 osoby
Ingrediencie pre 4 osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Mäso očistite, odblaňte, mierne naklepte rukou, osoľte a nechajte 5 minút pri izbovej teplote. Následne usušte papierovou utierkou. Z 3pl sezamového oleja, kurkumy, štipky chilli a sušeného cesnaku vytvore marinádu a mäso v nej marinujte (minimálne 7 minút). Rozpáľte panvicu, vlejte do nej marinádu, keď sa rozpáli, mäso v nej opečte 3 minút z každej strany. Na záver zľahka okoreňte čerstvo mletým čiernym korením. Nechajte pár minút odpočinúť a nakrájajte na sústa.

2. krok

Zeleninu umyte, očistite a osušte. Zo šalátu vykrojte hlúbok a natrhajte v rukách na sústa. Z paradajok vykrojte stopku a nakrájajte na tenké mesiačiky. Cibuľu nasekajte na jemné plátky a prepláchnite ľadovou vodou. V mise zmiešajte majonézu, zvyšný sezamový olej, limetkovú šťavu a zamiešajte. Dochuťte soľou, korením, pridajte zeleninu a zľahka premiešajte.

3. krok

Do hlbokých tanierov servírujte šalá, naň uložte kúsky kuraťa, na vrch mungo klíčky a ozdobte lístkami čerstvej bazalky.

Náš tip

Keď servírujte surovú cibuľu, po nakrájaní, ju odporúčam prepláchnuť ľadovou vodou. Zbavíte ju prvotnej ostrosti a v jedle bude vystupovať o niečo kultivovanejšie.

Komentáre