Šalát s kuracími prsiami a mungo klíčkami
Šalát v úlohe hlavného jedla.
Porcie Čas prípravy
4osoby 10minút
Dĺžka varenia
5minút
Porcie Čas prípravy
4osoby 10minút
Dĺžka varenia
5minút
Ingrediencie
Postup prípravy
  1. Mäso očistite, odblaňte, mierne naklepte rukou, osoľte a nechajte 5 minút pri izbovej teplote. Následne usušte papierovou utierkou. Z 3pl sezamového oleja, kurkumy, štipky chilli a sušeného cesnaku vytvore marinádu a mäso v nej marinujte (minimálne 7 minút). Rozpáľte panvicu, vlejte do nej marinádu, keď sa rozpáli, mäso v nej opečte 3 minút z každej strany. Na záver zľahka okoreňte čerstvo mletým čiernym korením. Nechajte pár minút odpočinúť a nakrájajte na sústa.
  2. Zeleninu umyte, očistite a osušte. Zo šalátu vykrojte hlúbok a natrhajte v rukách na sústa. Z paradajok vykrojte stopku a nakrájajte na tenké mesiačiky. Cibuľu nasekajte na jemné plátky a prepláchnite ľadovou vodou. V mise zmiešajte majonézu, zvyšný sezamový olej, limetkovú šťavu a zamiešajte. Dochuťte soľou, korením, pridajte zeleninu a zľahka premiešajte.
  3. Do hlbokých tanierov servírujte šalá, naň uložte kúsky kuraťa, na vrch mungo klíčky a ozdobte lístkami čerstvej bazalky.
Poznámky k receptu

Keď servírujte surovú cibuľu, po nakrájaní, ju odporúčam prepláchnuť ľadovou vodou. Zbavíte ju prvotnej ostrosti a v jedle bude vystupovať o niečo kultivovanejšie.