Šalát so šošovicovou fašírkou
Rýchly a chutný šalát s chrumkavými vegan fašírkami z červenej šošovice.
Porcie Čas prípravy
4osoby 10minút
Dĺžka varenia
15minút
Porcie Čas prípravy
4osoby 10minút
Dĺžka varenia
15minút
Ingrediencie
Postup prípravy
  1. Šošovicu zalejte litrom vriacej vody a nechajte 10 minút bobtnať. Cibuľu nasekajte na jemné mesiačiky, pridajte precedenú šošovicu, múku, koreniny, sódu, ryžový ocot, osoľte a vymiešajte cesto konzistencie lekváru. Ak je prihusté, prilievajte studenú vodu.
  2. Na panvici rozohrejte slnečnicový olej a lyžicou vytvárajte malé fašírky. Opekajte ich z oboch strán do zlatova.
  3. V mise zmiešajte citrónovú šťavu, štipku soli, čerstvo mleté čierne korenie a 3 pl olivového oleja. Vložte šalát a dôkladne odresujte všetky listy.
  4. Na plytký tanier nahromaďte šalát, na vrch uložte fašírky.