Šampiňónová s knedlíčkami
Výrazná chuť tejto polievky vás zahreje pri duši a nasýti, ako ľahký obed.

- 600 ml silný vývar
Silný vývar1 recept
- 250 g šampiňóny
šampiňóny21 receptov
- 180 ml šľahačková smotana
šľahačková smotana69 receptov
- soľ
Soľ261 receptov
- korenie
Korenie90 receptov
- 1 ks vajce
Vajce38 receptov
- 200 g chlebová striedka
Chlebová striedka2 recepty
- 50 g petržlenová vňať
Petržlenová vňať45 receptov
Postup prípravy receptu
Vývar v strednom kastróle priveďte k varu. Šampiňóny očistite a nasekajte na malé mesiačiky. Striedku z chleba natrhajte, listy vňate oddeľte od stopiek a nasekajte na jemno.
Nasekané šampiňóny ponorte do vriaceho vývaru, osoľte, okoreňte a varte 12 - 15 minút. Z chlebovej striedky, vajíčka a nasekanej vňate zamieste ľahké cesto, zľahka osoľte a okoreňte. Tvarujte malé guľôčky.
Dajte zovrieť osolenú vodu a vytvarované knedlíčky v nej uvarte (2 - 3 minúty). Polievku po uvarení dôkladne rozmixujte, prilejte smotanu a ešte raz na krátko nechajte prevrieť. Dochuťte soľou a korením.
Do hlbokého taniera servírujte uvarené knedličky, zalejte horúcou polievkou a ozdobte lístkami petržlenu.