Sladká panna
Netypický recept na úpravu bravčovej panenky.
Porcie Čas prípravy
4osoby 5minút
Dĺžka varenia
15minút
Porcie Čas prípravy
4osoby 5minút
Dĺžka varenia
15minút
Ingrediencie
Postup prípravy
  1. Bravčovú panenku odblaňte, očistite, osoľte, okoreňte a natrite horčicou. Rúru predhrejte na 180°C. Na panvici s kovovou rúčkou rozpáľte maslo a panenku sprudka osmahnite zo všetkých strán. Pridajte do panvice rozmarín, tymián a vložte na 7 – 8 minút dopiecť do rúry. Následne panenku nechajte 5 minút odpočinúť pri izbovej teplote a nakrájajte na medajlónky.
  2. V strednom kastróle zmiešajte džem s vývarom, osoľte, okoreňte a zredukujte na polovicu. Následne prilejte smotanu a nechajte ešte raz na krátko prevrieť. Dochuťte soľou a korením podľa potreby.
  3. Na panvici s výpekom po panenke opečte vopred uvarené zemiaky nakrájané na mesiačiky, osoľte a okoreňte.
  4. Na plytký tanier servírujte panenku, zemiaky, polejte omáčkou a ozdobte čerstvými bylinkami.