0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:

Sladký bozk s bielou čokoládou

Skvelý a veľmi rýchly dezert, ktorý poslúži aj ako plnohodnotné raňajky.

0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:
Nízka
Zložitosť receptu
5 minút
Čas prípravy
10 minút
Dĺžka varenia

TV relácia

211 receptov
Pridať do nákupného zoznamu
Recept sa nachádza v nákupnom zozname
Pridať do plánovača:
Recept bol pridaný do plánovača
Ingrediencie pre 4 osoby
Ingrediencie pre 4 osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Bielka vyšľahajte. Žĺtky zmiešajte s vanilkovým cukrom, postupne pridajte sódu. Z múky, kypriaceho prášku, štipky soli zmiešajte suchú zmes. Do nej vmiešajte tekutú a v závere zľahka primiešajte sneh z bielkov. Na panvici roztopte maslo a vyprážajte malé lievance s priemerom cca 12cm (2 minúty z každej strany).

2. krok

Lesné ovocie očistite a umyte. Polovicu odložte na ozdobu a druhú rozmixujte v mixéri s trochou vody, preceďte cez jemné sitko. V menšom kastróle skaramelizujte cukor, vlejte doň prosecco a odvarte alkohol. Pridajte ovocné pyré a zvarte na konzistenciu hustejšieho sirupu.

3. krok

V malom kastróle priveďte k varu menšie množstvo vody. Na vrch položte kovovú misku, do nej nalámte bielu čokoládu, zalejte 100ml vody a rozpustite spolu nad zdrojom tepla za stáleho miešania metličkou, aby sa čokoláda nezrazila.

4. krok

Na plytký tanier prekladajte lievance s roztopenou bielou čokoládou. Oblejte ovocnou omáčkou, ozdobte zvyškom roztopenej čokolády a lesným ovocím.

Komentáre