Sladký bozk s bielou čokoládou
Skvelý a veľmi rýchly dezert, ktorý poslúži aj ako plnohodnotné raňajky.
Porcie Čas prípravy
4osoby 5minút
Dĺžka varenia
10minút
Porcie Čas prípravy
4osoby 5minút
Dĺžka varenia
10minút
Ingrediencie
Postup prípravy
  1. Bielka vyšľahajte. Žĺtky zmiešajte s vanilkovým cukrom, postupne pridajte sódu. Z múky, kypriaceho prášku, štipky soli zmiešajte suchú zmes. Do nej vmiešajte tekutú a v závere zľahka primiešajte sneh z bielkov. Na panvici roztopte maslo a vyprážajte malé lievance s priemerom cca 12cm (2 minúty z každej strany).
  2. Lesné ovocie očistite a umyte. Polovicu odložte na ozdobu a druhú rozmixujte v mixéri s trochou vody, preceďte cez jemné sitko. V menšom kastróle skaramelizujte cukor, vlejte doň prosecco a odvarte alkohol. Pridajte ovocné pyré a zvarte na konzistenciu hustejšieho sirupu.
  3. V malom kastróle priveďte k varu menšie množstvo vody. Na vrch položte kovovú misku, do nej nalámte bielu čokoládu, zalejte 100ml vody a rozpustite spolu nad zdrojom tepla za stáleho miešania metličkou, aby sa čokoláda nezrazila.
  4. Na plytký tanier prekladajte lievance s roztopenou bielou čokoládou. Oblejte ovocnou omáčkou, ozdobte zvyškom roztopenej čokolády a lesným ovocím.