Slané tekvicové lievance s vegánskou bryndzou
Moderný recept na vegánske lievance s vegánskou bryndzou, ktorú môžete použiť aj v iných vegan receptoch.

- 300 g tekvicové pyré
Tekvicové pyré1 recept
- 300 ml rastlinné mlieko
Rastlinné mlieko2 recepty
- 200 ml voda
Voda11 receptov
- 3 pl ľanové semiačka
ľanové semiačka1 recept
- 100 g špaldová hladká múka
špaldová hladká múka2 recepty
- 100 g pohánková múka
Pohánková múka2 recepty
- 2 čl kypriaci prášok
Kypriaci prášok5 receptov
- soľ
Soľ261 receptov
- korenie
Korenie90 receptov
- 1/4 čl muškátový oriešok
Muškátový oriešok14 receptov
- 360 g biele tofu
Biele tofu1 recept
- 2 pl lahôdkové droždie
Lahôdkové droždie5 receptov
- 1 pl jablčný ocot
Jablčný ocot18 receptov
- 2 ks cvikla
Cvikla9 receptov
- 200 ml kokosový olej
Kokosový olej4 recepty
- 80 g rukola
Rukola13 receptov
Postup prípravy receptu
Z tekvicového pyré, 200ml rastlinného mlieka a 100ml vody zmixujte mokrú zmes. Z čerstvo namletých ľanových semiačok, oboch múk, kypriaceho prášku, muškátového orieška a 1čl soli zmiešajte suchú zmes. Zmiešajte obe spolu na vláčne cesto a na kvapke oleja vyprážajte lievance (2 minúty z každej strany).
Biele tofu, 100ml rastlinného mlieka, lahôdkové droždie, 1čl soli a jablčný ocot rozmixujte dohromady na vegánsku bryndzu.
Cviklu očistite a opatrne nakrájajte na tenké chipsy. V strednom kastróle rozohrejte kokosový olej a vyprážajte v ňom chipsy do chrumkava. Vytiahnite ich pinzetou na tanier s papierovou utierkou. Keď papier vstrebe prebytočný tuk, chipsy zľahka osoľte a okoreňte.
Na plytký tanier servírujte lievance vrstvené na seba, každý natretý vrstvou bryndze a lístkami rukoly. Dookola poukladajte cviklové chipsy a ozdobte rukolou.