Slané tekvicové lievance s vegánskou bryndzou

Moderný recept na vegánske lievance s vegánskou bryndzou, ktorú môžete použiť aj v iných vegan receptoch.

4
Hlasov: 1
Hodnotenie: 4
Vy:
Nízka
Zložitosť receptu
10 minút
Čas prípravy
10 minút
Dĺžka varenia

TV relácia

211 receptov
Pridať do nákupného zoznamu
Recept sa nachádza v nákupnom zozname
Pridať do plánovača:
Recept bol pridaný do plánovača
Ingrediencie pre 4 osoby
Ingrediencie pre 4 osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Z tekvicového pyré, 200ml rastlinného mlieka a 100ml vody zmixujte mokrú zmes. Z čerstvo namletých ľanových semiačok, oboch múk, kypriaceho prášku, muškátového orieška a 1čl soli zmiešajte suchú zmes. Zmiešajte obe spolu na vláčne cesto a na kvapke oleja vyprážajte lievance (2 minúty z každej strany).

2. krok

Biele tofu, 100ml rastlinného mlieka, lahôdkové droždie, 1čl soli a jablčný ocot rozmixujte dohromady na vegánsku bryndzu.

3. krok

Cviklu očistite a opatrne nakrájajte na tenké chipsy. V strednom kastróle rozohrejte kokosový olej a vyprážajte v ňom chipsy do chrumkava. Vytiahnite ich pinzetou na tanier s papierovou utierkou. Keď papier vstrebe prebytočný tuk, chipsy zľahka osoľte a okoreňte.

4. krok

Na plytký tanier servírujte lievance vrstvené na seba, každý natretý vrstvou bryndze a lístkami rukoly. Dookola poukladajte cviklové chipsy a ozdobte rukolou.

Komentáre