Slané tekvicové lievance s vegánskou bryndzou
Moderný recept na vegánske lievance s vegánskou bryndzou, ktorú môžete použiť aj v iných vegan receptoch.
Porcie Čas prípravy
4osoby 10minút
Dĺžka varenia
10minút
Porcie Čas prípravy
4osoby 10minút
Dĺžka varenia
10minút
Ingrediencie
Postup prípravy
  1. Z tekvicového pyré, 200ml rastlinného mlieka a 100ml vody zmixujte mokrú zmes. Z čerstvo namletých ľanových semiačok, oboch múk, kypriaceho prášku, muškátového orieška a 1čl soli zmiešajte suchú zmes. Zmiešajte obe spolu na vláčne cesto a na kvapke oleja vyprážajte lievance (2 minúty z každej strany).
  2. Biele tofu, 100ml rastlinného mlieka, lahôdkové droždie, 1čl soli a jablčný ocot rozmixujte dohromady na vegánsku bryndzu.
  3. Cviklu očistite a opatrne nakrájajte na tenké chipsy. V strednom kastróle rozohrejte kokosový olej a vyprážajte v ňom chipsy do chrumkava. Vytiahnite ich pinzetou na tanier s papierovou utierkou. Keď papier vstrebe prebytočný tuk, chipsy zľahka osoľte a okoreňte.
  4. Na plytký tanier servírujte lievance vrstvené na seba, každý natretý vrstvou bryndze a lístkami rukoly. Dookola poukladajte cviklové chipsy a ozdobte rukolou.