0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0

Šošovica Tajin

Svieže vegánske jedlo inšpirované Marokom.

0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Nízka
Zložitosť receptu
10 minút
Čas prípravy
50 minút
Dĺžka varenia

Michael Strasser

63 receptov
Pridať do nákupného zoznamu
Recept sa nachádza v nákupnom zozname
Pridať do plánovača:
Recept bol pridaný do plánovača
Ingrediencie pre 4 osoby
Ingrediencie pre 4 osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Šošovicu vopred namočte na noc do studenej vody. Prepláchnite ju a uvarte do mäkka v mierne osolenej vode spolu s bobkovým listom a škoricou. Cibuľu, cesnak a 2 ks jarnej cibuľky očistite a nasekajte na jemno. Pomarančovú kôru nastrúhajte a odložte bokom, dužinu pomaranča nakrájajte na kocky.

2. krok

Vo veľkom kastróle zohrejte 3pl oleja, pridajte cibuľu, cesnak, vlašské orechy, brusnice, cukor a orestujte. Pridajte pomaranč, korenie tajin, nasekané chilli, okoreňte a osoľte. Duste pod pokrievkou 10 minút na miernom ohni.

3. krok

Šošovicu sceďte a zamiešajte k zelenine. Premiešajte, dochuťte soľou a korením (prípadne chilli), stiahnite z ohňa a vmiešajte na jemno sekanú jarnú cibuľku.

4. krok

Servírujte do hlbokých tanierov, ozdobte diagonálne sekanou jarnou cibuľkou a pokvapkajte kvalitným olivovým olejom.

Komentáre