Šošovica Tajin
Svieže vegánske jedlo inšpirované Marokom.
Porcie Čas prípravy
4osoby 10minút
Dĺžka varenia
50minút
Porcie Čas prípravy
4osoby 10minút
Dĺžka varenia
50minút
Ingrediencie
Postup prípravy
  1. Šošovicu vopred namočte na noc do studenej vody. Prepláchnite ju a uvarte do mäkka v mierne osolenej vode spolu s bobkovým listom a škoricou. Cibuľu, cesnak a 2 ks jarnej cibuľky očistite a nasekajte na jemno. Pomarančovú kôru nastrúhajte a odložte bokom, dužinu pomaranča nakrájajte na kocky.
  2. Vo veľkom kastróle zohrejte 3pl oleja, pridajte cibuľu, cesnak, vlašské orechy, brusnice, cukor a orestujte. Pridajte pomaranč, korenie tajin, nasekané chilli, okoreňte a osoľte. Duste pod pokrievkou 10 minút na miernom ohni.
  3. Šošovicu sceďte a zamiešajte k zelenine. Premiešajte, dochuťte soľou a korením (prípadne chilli), stiahnite z ohňa a vmiešajte na jemno sekanú jarnú cibuľku.
  4. Servírujte do hlbokých tanierov, ozdobte diagonálne sekanou jarnou cibuľkou a pokvapkajte kvalitným olivovým olejom.