Špagety s cviklovým pestom a tuniak

Pekný farebný recept na chutnú rybu a zdravé špagety.

0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:
Nízka
Zložitosť receptu
10 minút
Čas prípravy
10 minút
Dĺžka varenia

TV relácia

211 receptov
Pridať do nákupného zoznamu
Recept sa nachádza v nákupnom zozname
Pridať do plánovača:
Recept bol pridaný do plánovača
Ingrediencie pre 4 osoby
Ingrediencie pre 4 osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Vo väčšom kastróle priveďte k varu väčšie množstvo poriadne ososlenej vody a špagety v nej uvarte podľa návodu, spravidla to bude trvať okolo 8 - 9 minút.

2. krok

Uvarenú cviklu vložte do mixéra spolu s píniovými orieškami, parmezánom, citrónovou šťavou, štipkou solu a čierneo korenia. Zalejte olivovým olejom a rozmixujte na vláčne pesto. Dochuťte podľa potreby.

3. krok

Rybu očistite a opatrne ostrým dlhým nožom narežte na 4 rovnaké steaky. Zľahka ich osoľte a okoreňte. Rozpáľte panvicu, pridajte 1 pl oleja a steaky doň vložte. Opekajte 1 minútu z každej strany.

4. krok

Petržlenovú vňať umyte, osušte a nasekajte na jemno. Zmiešajte s maslom, štipkou soli a čierneho korenia.

5. krok

Uvarené cestoviny zamiešajte s pestom a servírujte na plytký tanier. Na vrch uložte tuniaka a naň porciu petržlenového masla.

Komentáre