Špagety s cviklovým pestom a tuniak
Pekný farebný recept na chutnú rybu a zdravé špagety.
Porcie Čas prípravy
4osoby 10minút
Dĺžka varenia
10minút
Porcie Čas prípravy
4osoby 10minút
Dĺžka varenia
10minút
Ingrediencie
Postup prípravy
  1. Vo väčšom kastróle priveďte k varu väčšie množstvo poriadne ososlenej vody a špagety v nej uvarte podľa návodu, spravidla to bude trvať okolo 8 – 9 minút.
  2. Uvarenú cviklu vložte do mixéra spolu s píniovými orieškami, parmezánom, citrónovou šťavou, štipkou solu a čierneo korenia. Zalejte olivovým olejom a rozmixujte na vláčne pesto. Dochuťte podľa potreby.
  3. Rybu očistite a opatrne ostrým dlhým nožom narežte na 4 rovnaké steaky. Zľahka ich osoľte a okoreňte. Rozpáľte panvicu, pridajte 1 pl oleja a steaky doň vložte. Opekajte 1 minútu z každej strany.
  4. Petržlenovú vňať umyte, osušte a nasekajte na jemno. Zmiešajte s maslom, štipkou soli a čierneho korenia.
  5. Uvarené cestoviny zamiešajte s pestom a servírujte na plytký tanier. Na vrch uložte tuniaka a naň porciu petržlenového masla.