0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:

Španielske zemiaky s paradajkovou omáčkou

Španielske zemiaky s paradajkovou omáčkou
0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:
Nízka
Zložitosť receptu
10 minút
Čas prípravy
20 minút
Dĺžka varenia

Michael Strasser

69 receptov
Pridať do nákupného zoznamu
Recept sa nachádza v nákupnom zozname
Pridať do plánovača:
Recept bol pridaný do plánovača
Ingrediencie pre 4 osoby
Ingrediencie pre 4 osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Zemiaky očistite a nakrájajte na plátky hrubé cca 1,5 cm. Cesnak nasekajte na jemno, paradajky na drobno. Papriku z vonka spáľte na uhoľ na plynovou šporáku, alebo za pomoci ručného horáku a vložte do mikroténového sáčku spariť. Po 5 minútach papriky vyberte a nožíkom, alebo papierovou utierkou zotrite spálenú kožu. Následne ich nakrájajte na kocky 1x1cm. Šampiňóny očistite a nasekajte na jemné plátky. V strednom kastróle dajte zovrieť osolenú vodu.

2. krok

V osolenej vode uvarte zemiaky do „polo-mäkka“, sceďte ich a nechajte odpariť.

3. krok

Na širšej panvici rozpáľte 2pl olivového oleja a na miernom ohni upražte šampiňóny do hneda. Osoľte ich a pridajte odparené zemiaky. Tie upražte z oboch strán v rozpálenom oleji pokým získajú zlatavú farbu. Potom pridajte papriku a okoreňte. Niekoľko krát spolu prehoďte a dochuťte.

4. krok

V menšom kastróle si na 1čl olivového oleja na krátko orestujte plátky cesnaku a pridajte nakrájané paradajky. Pridajte pasírované paradajky, chilli, údenú papriku, rímsku rascu, osoľte a okoreňte. Varte spolu približne 10 minút na miernom ohni, občasne premiešajte.

5. krok

Na tanier servírujte zeleninu, polejte ju paradajkovou omáčkou, zasypte parmezánom (v prípade vegánskej úpravy použite neaktívne droždie ) a bohato ozdobte bazalkou.

Komentáre