Špenátové cestoviny so šampiňónmi a cuketou
Ľahký, vegánsky recept na odľahčenie organizmu.

- 400 g španátové cestoviny
španátové cestoviny1 recept
- 200 g hnedé šampiňóny
Hnedé šampiňóny4 recepty
- 200 g cuketa
Cuketa15 receptov
- 50 g čerstvý špenát
čerstvý špenát4 recepty
- 10 g tekvicové semiačka
Tekvicové semiačka1 recept
- avokádový olej
Avokádový olej1 recept
- soľ
Soľ261 receptov
- korenie
Korenie90 receptov
- 1 čl drvený rozmarín
Drvený rozmarín1 recept
- 1 pl sójová omáčka
Sójová omáčka20 receptov
Postup prípravy receptu
Vo väčšom kastróle priveďte k varu väčšie množstvo poriadne osolenej vody. Uvarte cestoviny podľa návodu na obale. Typ "olivové lístky" sa varí spravidla 12-13 minút do stavu al-dente Špenátové listy umyte, osušte a natrhajte.
Zeleninu očistite, osušte a nasekajte na plátky. Vo veľkom woku zohrejte 2pl avokádového oleja, vhoďte cuketu, šampiňóny a restujte za stáleho miešania 3-4 minúty. Pridajte sójovú omáčku, rozmarín, tekvicové jadrá, natrhaný špenát a okoreňte.
Cestoviny sceďte a pridajte do woku. Niekoľko krát prehoďte, aby sa jednotlivé súčasti premiešali a chute prepojili. Pridajte 1 naberačku vody z cestovín a dochuťte soľou a korením.
Do misiek naberajte porcie, pokvapkajte avokádovým olejom a ozdobte lístkami španátu.