Špenátové cestoviny so šampiňónmi a cuketou
Ľahký, vegánsky recept na odľahčenie organizmu.
Porcie Čas prípravy
4osoby 5minút
Dĺžka varenia
12minút
Porcie Čas prípravy
4osoby 5minút
Dĺžka varenia
12minút
Ingrediencie
Postup prípravy
  1. Vo väčšom kastróle priveďte k varu väčšie množstvo poriadne osolenej vody. Uvarte cestoviny podľa návodu na obale. Typ „olivové lístky“ sa varí spravidla 12-13 minút do stavu al-dente Špenátové listy umyte, osušte a natrhajte.
  2. Zeleninu očistite, osušte a nasekajte na plátky. Vo veľkom woku zohrejte 2pl avokádového oleja, vhoďte cuketu, šampiňóny a restujte za stáleho miešania 3-4 minúty. Pridajte sójovú omáčku, rozmarín, tekvicové jadrá, natrhaný špenát a okoreňte.
  3. Cestoviny sceďte a pridajte do woku. Niekoľko krát prehoďte, aby sa jednotlivé súčasti premiešali a chute prepojili. Pridajte 1 naberačku vody z cestovín a dochuťte soľou a korením.
  4. Do misiek naberajte porcie, pokvapkajte avokádovým olejom a ozdobte lístkami španátu.