0 star1 Created with Sketch. star1 Created with Sketch. star1 Created with Sketch. star1 Created with Sketch. star1 Created with Sketch.
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0

Srnčí chrbát, tekvicové pyré, kávová jus

Skvelý, vyvážený recept s komplexnou prílohou.

0 star1 Created with Sketch. star1 Created with Sketch. star1 Created with Sketch. star1 Created with Sketch. star1 Created with Sketch.
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Nízka Created with Sketch. Created with Sketch. Created with Sketch.
Zložitosť receptu
clock Created with Sketch. Layer 1 10 minút
Čas prípravy
clock Created with Sketch. Layer 1 15 minút
Dĺžka varenia

TV relácia

211 receptov
Created with Sketch.
Pridať do nákupného zoznamu
Recept sa nachádza v nákupnom zozname
book Created with Sketch.
Pridať do plánovača:
Recept bol pridaný do plánovača
tlac1 Created with Sketch. Created with Sketch.
Ingrediencie pre 4 osoby
Ingrediencie pre 4 osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Srnčí chrbát očistite, odblaňte, osušte papierovou utierkou, osoľte a okoreňte. Rúru predhrejte na 180°C. Na panvici s kovovou rúčkou (takou, ktorá môže ísť do rúry) rozpáľte 1pl olivového oleja a vopred pripravené mäso v nej sprudka opečte z každej strany. Pridajte strúčiky cesnaku, vetvy rozmarínu, presuňte ho do rúry a pečte 7 – 8 minút. Po upečení nechajte aspoň 8 – 10 minút odpočinúť prikryté alobalom, následne krájajte na porcie.

2. krok

Tekvicu hokkaidó umyte, rozrežte a nasekajte na kocky. V strednom kastróle s pokrievkou ju uvarte v menšom množstve osolenej vody do mäkka. Preložte ju do mixéra spolu s maslom a šľahačkovou smotanou. Rozmixujte na jemné pyré, dochuťte soľou a korením.

3. krok

V strednom kastróle priveďte vývar k varu a zredukujte ho o 2/3. Na záver pridajte kávu, kakao a nechajte na krátko prevrieť. Dochuťte soľou a korením.

4. krok

Mladý petržlen umyte, zľahka ošúpte malým ostrým nožíkom a dajte na 2 minúty do vriacej osolenej vody. Následne sceďte, ochlaďte v ľadovom kúpeli a nechajte vysušiť na papierovej utierke. V panvici s výpekom po mäse, zohrejte 2pl oleja a takto pripravený petržlen opečte do zlatova.

5. krok

Na plytký tanier servírujte pyré, porcie mäsa, dookola petržlen a polejte omáčkou jus.

Komentáre

Podobné recepty