Srnčí chrbát, tekvicové pyré, kávová jus
Skvelý, vyvážený recept s komplexnou prílohou.

- 800 g srnčí chrbát
Srnčí chrbát1 recept
- 500 g hokkaido tekvica
Hokkaido tekvica7 receptov
- 1 ks espresso
Espresso1 recept
- 400 ml hovädzí vývar
Hovädzí vývar8 receptov
- 1 čl kakao
Kakao7 receptov
- 4 ks mladý petržlen
Mladý petržlen1 recept
- 60 g maslo
Maslo161 receptov
- 150 ml šľahačková smotana
šľahačková smotana69 receptov
- 2 ks vetva rozmarínu
Vetva rozmarínu3 recepty
- soľ
Soľ261 receptov
- korenie
Korenie90 receptov
- olej
Olej84 receptov
- 2 ks cesnak
Cesnak128 receptov
Postup prípravy receptu
Srnčí chrbát očistite, odblaňte, osušte papierovou utierkou, osoľte a okoreňte. Rúru predhrejte na 180°C. Na panvici s kovovou rúčkou (takou, ktorá môže ísť do rúry) rozpáľte 1pl olivového oleja a vopred pripravené mäso v nej sprudka opečte z každej strany. Pridajte strúčiky cesnaku, vetvy rozmarínu, presuňte ho do rúry a pečte 7 – 8 minút. Po upečení nechajte aspoň 8 – 10 minút odpočinúť prikryté alobalom, následne krájajte na porcie.
Tekvicu hokkaidó umyte, rozrežte a nasekajte na kocky. V strednom kastróle s pokrievkou ju uvarte v menšom množstve osolenej vody do mäkka. Preložte ju do mixéra spolu s maslom a šľahačkovou smotanou. Rozmixujte na jemné pyré, dochuťte soľou a korením.
V strednom kastróle priveďte vývar k varu a zredukujte ho o 2/3. Na záver pridajte kávu, kakao a nechajte na krátko prevrieť. Dochuťte soľou a korením.
Mladý petržlen umyte, zľahka ošúpte malým ostrým nožíkom a dajte na 2 minúty do vriacej osolenej vody. Následne sceďte, ochlaďte v ľadovom kúpeli a nechajte vysušiť na papierovej utierke. V panvici s výpekom po mäse, zohrejte 2pl oleja a takto pripravený petržlen opečte do zlatova.
Na plytký tanier servírujte pyré, porcie mäsa, dookola petržlen a polejte omáčkou jus.