Steak z tuniaka s ratatouille
Rýchly a veľmi chutný recept pre milovníkov tuniaka.

- 800 g tuniak
Tuniak3 recepty
- 300 g cuketa
Cuketa15 receptov
- 300 g paprika farebná
Paprika farebná1 recept
- 300 g paradajky
Paradajky13 receptov
- 1 ks červená cibuľa
červená cibuľa26 receptov
- 10 g sezam
Sezam3 recepty
- 1 ks cesnak
Cesnak128 receptov
- 30 g maslo
Maslo161 receptov
- soľ
Soľ261 receptov
- korenie
Korenie90 receptov
- olivový olej
Olivový olej116 receptov
- 200 ml biele víno
Biele víno51 receptov
- 200 g baby zemiaky
Baby zemiaky6 receptov
- 20 g rozmarín
Rozmarín37 receptov
- 20 g tymián
Tymián33 receptov
- 30 g petržlenová vňať
Petržlenová vňať45 receptov
Postup prípravy receptu
Rybu očistite a opatrne ostrým dlhým nožom narežte na 4 rovnaké steaky. Zľahka ich osoľte, okoreňte a op obvode namočte do sezamu. Rozpáľte panvicu, pridajte 1 pl oleja a steaky doň vložte. Opekajte 1 minútu z každej strany.
Zemiaky očistie, nakrájajte na polovičky a uvarte do stavu al-dente v osolenej vode. Rozmarín a tymián zviažte spolu do bouquet garni špagátikom.
Cibuľu a cesnak nasekajte na jemno, zeleninu očistite a nakrájajte na rovnomerné kocky. V strednom kastróle rozpustite maslo, pridajte cibuľu, cesnak a orestujte do sklovita. Pridajte zemiaky, zalejte vínom, vhoďte bouquet garni a odvarte alkohol. Pridajte ostatnú zeleninu, osoľte, okoreňte a uvarte do mäkka. Po uvarení vyberte zviazané bylinky (bouquet garni) a dochuťte podľa potreby.
Na plytký tanier naložte hotové zeleninové ratatouille, na vrch opatrne položte steak a ozdobte petržlenovou vňaťou.
Náš tip
Bouquet garni (z francúzštiny, doslova "zdobená kytica") je zväzok byliniek zvyčajne previazaných povrázkom, ktorý sa používa pri príprave polievok, vývarov a najrôznejších dusených pokrmov. Bouquet garni sa varí spoločne s ostatnými prísadami, čím jedlu dodáva bylinkovú chuť a vôňu. Pred podávaním pokrmu je potrebné ho odstrániť.