Steak z tuniaka s ratatouille
Rýchly a veľmi chutný recept pre milovníkov tuniaka.
Porcie Čas prípravy
4osoby 10minút
Dĺžka varenia
15minút
Porcie Čas prípravy
4osoby 10minút
Dĺžka varenia
15minút
Ingrediencie
Postup prípravy
  1. Rybu očistite a opatrne ostrým dlhým nožom narežte na 4 rovnaké steaky. Zľahka ich osoľte, okoreňte a op obvode namočte do sezamu. Rozpáľte panvicu, pridajte 1 pl oleja a steaky doň vložte. Opekajte 1 minútu z každej strany.
  2. Zemiaky očistie, nakrájajte na polovičky a uvarte do stavu al-dente v osolenej vode. Rozmarín a tymián zviažte spolu do bouquet garni špagátikom.
  3. Cibuľu a cesnak nasekajte na jemno, zeleninu očistite a nakrájajte na rovnomerné kocky. V strednom kastróle rozpustite maslo, pridajte cibuľu, cesnak a orestujte do sklovita. Pridajte zemiaky, zalejte vínom, vhoďte bouquet garni a odvarte alkohol. Pridajte ostatnú zeleninu, osoľte, okoreňte a uvarte do mäkka. Po uvarení vyberte zviazané bylinky (bouquet garni) a dochuťte podľa potreby.
  4. Na plytký tanier naložte hotové zeleninové ratatouille, na vrch opatrne položte steak a ozdobte petržlenovou vňaťou.
Poznámky k receptu

Bouquet garni (z francúzštiny, doslova „zdobená kytica“) je zväzok byliniek zvyčajne previazaných povrázkom, ktorý sa používa pri príprave polievok, vývarov a najrôznejších dusených pokrmov. Bouquet garni sa varí spoločne s ostatnými prísadami, čím jedlu dodáva bylinkovú chuť a vôňu. Pred podávaním pokrmu je potrebné ho odstrániť.