0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:

Steak zo sviečkovej, zemiaky s parmezánom, hríbová omáčka

Veľmi priamy a funkčný recept pre úpravu luxusného kúska mäsa.

0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:
Nízka
Zložitosť receptu
10 minút
Čas prípravy
10 minút
Dĺžka varenia

TV relácia

211 receptov
Pridať do nákupného zoznamu
Recept sa nachádza v nákupnom zozname
Pridať do plánovača:
Recept bol pridaný do plánovača
Ingrediencie pre 4 osoby
Ingrediencie pre 4 osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Zemiaky uvarte v šupke v poriadne osolenej vode, sceďte, nechajte odpariť a ošúpte. Nakrájajte na rovnomerné plátky, uložte do nádoby na pečenie vytretej maslom. Zľahka osoľte, okoreňte, zalejte 1/2 smotany a vrch posypte parmezánom. Dajte zapiecť do rúry predhriatej na 200°C kým bude vrch zlatavý.

2. krok

Mäso odblaňte, očistite, nakrájajte na 4 rovnomerné steaky, osoľte a nechajte 5 minút pri izbovej teplote. Následne otrite zvyšok soli a natrite olivovým oljom. Rúru predhrejte na 180°C. Na panvici s kovovou rúčkou steaky sprudka opečte zo všetkých strán, následne pridajte rozmarín, roztlačené strúčiky cesnaku a dajte dopiecť do rúry na 6 - 7 minút. Vyberte, prikryte alobalom a nechajte 5 minút odpočívať.

3. krok

Nasekajte huby. Do panvice s výpekom po mäse pridajte lyžicu masla a huby orestujte. Podlejte 100ml horúcej vody, zvyškom smotany a zredukujte omáčku na konzistenciu redšieho sirupu. Dochuťte soľou a korením.

4. krok

Na plytký tanier servírujte steak, vedľa zemiaky a bohato oblejte omáčkou.

Komentáre