Ingrediencie pre
4
osoby
- 500 g zemiaky
Zemiaky67 receptov
- krupica
Krupica5 receptov
- polohrubá múka
Polohrubá múka14 receptov
- vajce
Vajce38 receptov
- maslo
Maslo161 receptov
- mak
Mak1 recept
- soľ
Soľ261 receptov
- lesné ovocie
Lesné ovocie6 receptov
- trstinový cukor
Trstinový cukor4 recepty
- práškový cukor
Práškový cukor5 receptov
- 2 cl koňak
Koňak4 recepty
- šľahačková smotana
šľahačková smotana69 receptov
- mäta
Mäta14 receptov
Postup prípravy receptu
1. krok
Zemiaky popučíme, pridáme krupicu, múku, vajíčko, štipku soli, maslo a vypracujeme cesto.
2. krok
Potom si cesto rozdelíme na niekolko casti a tvarujeme šúlance.
3. krok
Varíme ich vo vriacej vode pokiaľ nevyplávajú na povrch. Hotove šúlance polejeme maslo a posypeme makom.
4. krok
Omáčku z lesného ovocia si pripravíme: Na panvicu dáme roztopiť cukor, pridáme ovocie, koňak. necháme prejsť varom.
5. krok
Nakoniec mozme pridať kúsok masla podla potreby a trochu šľahačkovej smotany na zjemnenie.