Sumček africký v pistáciovej kruste so šalátom
Ľahký a chutný recept pre milovníkov rýb.

- 4 ks sumček africký
Sumček africký2 recepty
- 100 g pistácie
Pistácie2 recepty
- 2 ks kapusta pak choi
Kapusta pak choi2 recepty
- soľ
Soľ261 receptov
- korenie
Korenie90 receptov
- 1 ks limetka
Limetka22 receptov
- 1 ks grep
Grep1 recept
Postup prípravy receptu
Rúru predhrejte na 180°C. Filety sumčeka osoľte a nechajte 5 minút na tanieri pri izbovej teplote. Následne opatrne zotrite zvyšok soli papierovou utierkou. Pistácie nadrvte, alebo nasekajte na malé kúsky, zmiešajte s limetkovou kôrou a filety ryby v nich obalte. Rybu zľahka okoreňte a uložte na plech vystlaný papierom na pečenie. Dajte upiecť na 8 - 10 minút, podľa hrúbky filetov.
Grep vyfiletujte (očistite a zbavte mesiačiky kožičiek). Pak Choi natrhajte na podobné kusy, ochuťte limetkovou a grepovou šťavou, zľahka okoreňte a zamiešajte.
Na plytký tanier servírujte šalát, dokola poukladajte mesiačiky grepu a na vrch uložte hotového sumčeka.