Sumček africký v pistáciovej kruste so šalátom
Ľahký a chutný recept pre milovníkov rýb.
Porcie Čas prípravy
4osoby 5minút
Dĺžka varenia
10minút
Porcie Čas prípravy
4osoby 5minút
Dĺžka varenia
10minút
Ingrediencie
Postup prípravy
  1. Rúru predhrejte na 180°C. Filety sumčeka osoľte a nechajte 5 minút na tanieri pri izbovej teplote. Následne opatrne zotrite zvyšok soli papierovou utierkou. Pistácie nadrvte, alebo nasekajte na malé kúsky, zmiešajte s limetkovou kôrou a filety ryby v nich obalte. Rybu zľahka okoreňte a uložte na plech vystlaný papierom na pečenie. Dajte upiecť na 8 – 10 minút, podľa hrúbky filetov.
  2. Grep vyfiletujte (očistite a zbavte mesiačiky kožičiek). Pak Choi natrhajte na podobné kusy, ochuťte limetkovou a grepovou šťavou, zľahka okoreňte a zamiešajte.
  3. Na plytký tanier servírujte šalát, dokola poukladajte mesiačiky grepu a na vrch uložte hotového sumčeka.