Sumček s hráškovým pyré, citrónová omáčka

Recept ľahký ako na žalúdok, tak i na prípravu.

0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Nízka
Zložitosť receptu
5 minút
Čas prípravy
10 minút
Dĺžka varenia

TV relácia

211 receptov
Pridať do nákupného zoznamu
Recept sa nachádza v nákupnom zozname
Pridať do plánovača:
Recept bol pridaný do plánovača
Ingrediencie pre 4 osoby
Ingrediencie pre 4 osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Filety sumčeka osoľte a nechajte 5 minút pri izbovej teplote. Následne povrch opatrne utrite papierovou utierkou. Na panvici rozpáľte 1pl olivového oleja, ridajte vetvy tymiánu, cesnak a rybu na nej upečte. Pečte ju len z jednej strany (bez obracania) na miernom ohni, pokým bude mäso upečené až po vrch (uvidíte zmenu farby). Po upečení zľahka okoreňte bielym korením.

2. krok

V strednom kastróle priveďte k varu osolenú vodu. Mrazený hrášok do nej vložte variť (maximálne 4 minúty). Následne hrášok sceďte, vložte do mixéra spolu s maslom a 100ml smotany. Rozmixujte na hladké pyré, dochuťte soľou a korením.

3. krok

Do panvice po rybe vlejte víno a odvarte alkohol (spolu s vetvičkami tymiánu a strúčikom cesnaku). Šalotku očistite a nasekajte na jemno. V strednom kastróle rozpláľte 1pl olivového oleja a šalotku orestujte do sklovita. Preceďte do šalotky vyvarené víno a priveďte k varu. Za stáleho miešania metličkou vlejte zvyšok smotany. Petržlenovú vňať umyte, osušte, oberte lístky zo stopiek a nasekajte na jemno. Pridajte do omáčky a zamiešajte. Stiahnite z ohňa a dochuťte citrónovou kôrou, pár kvapkami citrónovej šťavy, soľou a korením.

4. krok

Na plytký tanier servírujte pyré, naň uložte upečený filet sumčeka a polejte omáčkou. Ozdobte zvyšnými lístkami petržlenu.

Komentáre