Super zázvorové hovädzie
Recept od Ješkovej a Heribanovej. Jednoduchý recept z hovädzej roštenky na ázijskú nôtu. Skvelý ľahký obed, ktorý si so sebou vezmete do práce.

- 500 g hovädzia roštenka
Hovädzia roštenka1 recept
- zázvor
Zázvor16 receptov
- 1 pl miso pasta
Miso pasta1 recept
- 1 pl med
Med22 receptov
- kapusta pak choi
Kapusta pak choi2 recepty
- 2 pl vinný ocot
Vinný ocot5 receptov
- olivový olej
Olivový olej116 receptov
- hrubozrnná soľ
Hrubozrnná soľ2 recepty
- čierne korenie
čierne korenie142 receptov
Postup prípravy receptu
Pripravte si marinádu z miso pasty, 3 lyžíc olivového oleja, medu a polovice očisteného zázvoru. Ten nastrúhajte a všetko spolu zamiešajte. Mäso nakrájajte na tenké slížiky a v miske dôkladne zamiešajte s marinádou. Nechajte marinovať čo najdlhšie, ideálne v chladničke cez noc, no v krajnom prípade bude stačiť aj čas, pokým si k pokrmu pripravíte kapustu a prílohu.
Pak Choi je kapusta bežne používaná v ázijskej, najmä thajskej kuchyni. V hrnci nechajte zovrieť osolenú vodu a Pak Choi blanšírujte. To znamená: vložte do vriacej vody približne na 1 minútu, potom vytiahnite a premiestnite do nádoby s ľadovou vodou. Ostane pekne zelený a plný vitamínov.
Zvyšok zázvoru nakrájajte na tenké slížiky a opražte zľahka na panvičke s rozohriatym olejom. Hotový ho odložte bokom a v tej istej panvici upražte marinovanú roštenku.
Keď bude hotová, pridajte vínny ocot, orestovaný zázvor a ešte niekoľko krát na panvičke spolu prehoďte. Dosoľte hrubozrnnou soľou a okoreňte čiernym, čerstvo mletým korením.
Ako príloha sa bude skvelo hodiť jazmínová ryža, ktorú pripravte podľa návodu na obale.
Náš tip
1. Miso pasta pochádza z Japonska. Vyrába sa z fermentovaných sójových bôbov, a ďalších kondomentov. Je slaná, má výraznú chuť a dá sa kúpiť vo väčšine bio obchodov, alebo v potravinách.
2. Hovädziu roštenku pred krájaním na slížiky umiestnite na 10-15 minút do mrazničky. Mäso bude tuhšie a bude sa s ním dať pracovať precíznejšie.