Tekvicovy prívarok s pečenou fašírkou
Pečené fašírky sú omnoho chutnejšie, ako tie z panvice, dokonca za použitia menšieho množstva tuku. Pripravte si ich s týmto jednoduchým prívarkom v recepte
Porcie Čas prípravy
4osoby 5minút
Dĺžka varenia
30minút
Porcie Čas prípravy
4osoby 5minút
Dĺžka varenia
30minút
Ingrediencie
Postup prípravy
  1. Tekvicu umyte, rozkrojte, vydlabte a nakrájajte na kocky. Cibuľu očistite a nakrájajte na jemno. Cesnak pretlačte. Rúru vyhrejte na 200°C a plech potiahnite papierom na pečenie. Kôpor nasekajte na jemno.
  2. Z mletého mäsa, vajíčka, cesnaku a 1/3 na jemno nasekanej cibule vypracujte zmes. Osoľte, okoreňte, premiešajte a mokrými rukami tvarujte rovnomerné fašírky s priemerom cca 10cm a výškou 3 – 4cm, ukladajte ich na plech. Na záver ich posypte strúhankou a dajte piecť na 30 minút.
  3. Vo väčšom kastróle zohrejte 3pl oleja a orestujte na ňom cibuľu. Pridajte nakrájanú tekvicu, restujte za stáleho miešania 3 – 5 minút. Pridajte mletú rascu, osoľte, okoreňte a podlejte vodou tak, aby bola tekvica pod hladinou. Prikryte a priveďte k varu. Medzitým si habarkou rozmiešajte múku v smotane na zátrepku. Keď bude tekvica uvarená do mäkka (cca 7 – 10min), rozmixujte ju do hladka, pridajte zátrepku a za stáleho miešania nechajte na miernom ohni prevrieť 3 minúty. Odstavte z ohňa, dochuťte soľou, korením a octom. Na záver pridajte kôpor a zamiešajte.
  4. Do hlbokého taniera servírujte prívarok, na vrch uložte pečené fašírky a ozdobte čerstvými sezónnymi bylinkami.
Poznámky k receptu

Tekvica Hokkaidó má šupku, ktorá pôsobí tvrdo, no bez problémov sa rozvarí. Ak máte čas tekvicu upiecť, zintenzívni to chuť omáčky. Stačí po vydlabaní a nakrájaní kúsky pokvapkať olivovým olejom a na plechu s papierom na pečenie upiecť vo vyhriatej rúre. Pečte 20 – 25 minút na 200°C.