0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:

Teľací rezeň v parmezánovej kruste

Skvelý nedeľný obed.

0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:
Nízka
Zložitosť receptu
10 minút
Čas prípravy
30 minút
Dĺžka varenia
Ingrediencie pre osoby
Ingrediencie pre osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Teľacie mäso očistite, odblaňte, zľahka naklepte a mierne okoreňte. Zemiaky umyte, a uvarte v celku v osolenej vode. Po Uvarení ich nechajte odpariť, prekrojte na polovicu, plech vystlaný papierom na pečenie pokvapkajte olejom, zemiaky naň rozložte, posypte nasekanou slaninou, osoľte, okoreňte a dajte zapiecť na 15 minút na 200°C do rúry.

2. krok

Vajcia vyšľahajte a osoľte, strúhanku zmiešajte s parmezánom, múku zľahka okoreňte. Pripravte si širokú panvicu, na ktorej zohrejte 1pl oleja. V troj obale obaľujte pripravené rezne, postupne ich vložte do panvice. Keď rezne otočíte na druhú stranu, pridajte do panvice maslo. Vyprážajte do zlatova.

3. krok

Slivky a jablká očistite a zbavte jadierok. Nakrájajte ovocie na rovnomerné časti a vložte do stredného kastróla, zalejte vodou, pridajte cukor, škoricu a aníz. Uvarte do polo-mäkka, vytiahnite koreniny a dochuťte citrónovou šťavou.

4. krok

Na plytký tanier servírujte rezeň, upečený zemiak, do malej misky naberte kompót a položte vedľa mäsa.

Komentáre