Teľací rezeň v parmezánovej kruste
Skvelý nedeľný obed.
Porcie Čas prípravy
4osoby 10minút
Dĺžka varenia
30minút
Porcie Čas prípravy
4osoby 10minút
Dĺžka varenia
30minút
Ingrediencie
Postup prípravy
  1. Teľacie mäso očistite, odblaňte, zľahka naklepte a mierne okoreňte. Zemiaky umyte, a uvarte v celku v osolenej vode. Po Uvarení ich nechajte odpariť, prekrojte na polovicu, plech vystlaný papierom na pečenie pokvapkajte olejom, zemiaky naň rozložte, posypte nasekanou slaninou, osoľte, okoreňte a dajte zapiecť na 15 minút na 200°C do rúry.
  2. Vajcia vyšľahajte a osoľte, strúhanku zmiešajte s parmezánom, múku zľahka okoreňte. Pripravte si širokú panvicu, na ktorej zohrejte 1pl oleja. V troj obale obaľujte pripravené rezne, postupne ich vložte do panvice. Keď rezne otočíte na druhú stranu, pridajte do panvice maslo. Vyprážajte do zlatova.
  3. Slivky a jablká očistite a zbavte jadierok. Nakrájajte ovocie na rovnomerné časti a vložte do stredného kastróla, zalejte vodou, pridajte cukor, škoricu a aníz. Uvarte do polo-mäkka, vytiahnite koreniny a dochuťte citrónovou šťavou.
  4. Na plytký tanier servírujte rezeň, upečený zemiak, do malej misky naberte kompót a položte vedľa mäsa.