0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:

Teľacie medajlónky, zemiakovo-jablčný šalát

Recept od Karasovej a Urbana. Skvelé teľacie doplnené sviežim jogurtovým šalátom.

Teľacie medajlónky, zemiakovo-jablčný šalát
0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:
Nízka
Zložitosť receptu
10 minút
Čas prípravy
15 minút
Dĺžka varenia

TV relácia

211 receptov
Pridať do nákupného zoznamu
Recept sa nachádza v nákupnom zozname
Pridať do plánovača:
Recept bol pridaný do plánovača
Ingrediencie pre 4 osoby
Ingrediencie pre 4 osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Mäso odblaňte, očistite, utrite papierovou utierkou, osoľte a okoreňte. Rúru predhrejte na 180°C. Vývar zohrejte. Jablká ošúpte, odkôstkujte a nakrájajte na malé kocky (1x1cm). Jarnú cibuľku umyte, osušte a nasekajte na jemné prúžky. Uvarené a ošúpané zemiaky nakrájajte na kocky, rovnako ako jablká. Maslo nakrájajte na menšie kocky.

2. krok

Na panvičke s kovovou rúčkou (takou, čo môže ísť do rúry) rozpáľte 1pl oleja a mäso sprudka opečte z každej strany. Následne vložte do rúry na 7 – 8 minút. Potom vytiahnite, nechajte 5 minút odpočinúť a nakrájajte na medailónky.

3. krok

Medzitým, ako sa pečie mäso si zmiešajte šalát. Vopred pripravené zemiaky, jablká a cibuľku, zmiešajte s jogurtom, horčicou a citrónovou šťavou, dochuťte soľou a korením.

4. krok

V panvičke po mäse, do výpeku pridáme koňak, vyvaríme alkohol. Dajte si pozor na plamene, tvrdý alkohol dokáže z panvice vzbĺknuť aj do výšky jedného metra. Pridajte vývar a zredukujte omáčku o polovicu. Na záver ju dochuťte soľou a korením, stiahnite z plameňa a postupne v nej za stáleho miešania rozpúšťajte kocky studeného masla.

5. krok

Na plytký tanier servírujte mäso poliate omáčkou a k nemu do menšej misky šalát.

Náš tip

Najlepší spôsob, aby vám omáčka vyšla a nezrazila sa, je nasledovný: Pravou rukou neustále a rýchlo hýbte panvicou dopredu a dozadu, ľavou potupne pridávajte kocku po kocke masla. Nepridávajte veľa masla naraz, inak omáčku schladíte príliš rýchlo a maslo sa nerozpustí. Ak budete panvicou hýbať dostatočne rýchlo, maslo sa s vodou premenia na lahodnú emulziu.

Pozrite si celý recept v epizóde Mojej mamy:

Komentáre