4
Hlasov: 1
Hodnotenie: 4
Vy:

Teľacie s marockou ryžou

Kus skvelého mäsa na prírodno, s osviežujúcou exotickou prílohou.

Teľacie s marockou ryžou
4
Hlasov: 1
Hodnotenie: 4
Vy:
Nízka
Zložitosť receptu
5 minút
Čas prípravy
15 minút
Dĺžka varenia

Michael Strasser

69 receptov
Pridať do nákupného zoznamu
Recept sa nachádza v nákupnom zozname
Pridať do plánovača:
Recept bol pridaný do plánovača
Ingrediencie pre 4 osoby
Ingrediencie pre 4 osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Mäso odblaňte, zľahka osoľte a nechajte pri izbovej teplote aspoň 20 minút pred tepelnou úpravou. Rezne prekryte potravinovou fóliou a zľahka ich naklepte. Okoreňte čerstvo mletým čiernym korením a zaprášte ich múkou. Cibuľu očistite a nasekajte na jemné mesiačiky. Cesnak očistite a pretlačte. Červenú šošovicu namočte do vlažnej vody na 10 – 15 minút. Ďatle a kešu oriešky na hrubo nasekajte. Limetku umyte, kôru nastrúhajte, vytlačte šťavu – 1pl.

2. krok

Ryžu 3x prepláchnite a uvarte v osolenej vode spolu s kardamónom, škoricou a bobkovým listom (12 minút v jemne vriacej vode). Po uvarení ryžu sceďte a vyberte koreniny.

3. krok

Na panvici s pokrievkou rozpáľte 3pl olivového oleja a orestujte na nej cibuľu do sklovita. Pridajte 2pl oleja, rozpáľte a vložte pripravené teľacie. Panvica musí byť tak veľká, aby mal každý kus mäsa dosť miesta. Po 2 minútach mäso otočte, restujte aj s druhej strany. Následne podlejte 100ml teplej vody, prikryte a varte 10 minút.

4. krok

Medzitým v menšom kastróle priveďte šošovicu k varu, aj s vodou v ktorej bola namočená. Zmiernite plameň a varte pod pokrievkou do stavu „al-dente“ (približne 5 minút).

5. krok

Keď bude mäso hotové, odložte ho odpočinúť (zabaľte ho do hliníkovej fólie). Do výpeku na panvici pridajte kurkumu, rímsku rascu, chilli a prevarte spolu. Následne pridajte uvarenú šošovicu a scedenú, uvarenú ryžu. Orestujte spolu, pridajte ďatle s kešu orieškami, limetkovú kôru, šťavu a dochuťte soľou a korením.

6. krok

Na tanier servírujte ryžu, na vrch nakrájané teľacie mäso, ozdobte lístkami rukoly a pokvapkajte kvalitným olivovým olejom.

Komentáre