0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:

Teplý mexický šalát s mletým mäsom

Recept na rýchlu večeru zo zásob v chladničke od Henčekovej a Brigantovej

Teplý mexický šalát s mletým mäsom
0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:
Nízka
Zložitosť receptu
15 minút
Čas prípravy
15 minút
Dĺžka varenia

TV relácia

211 receptov
Pridať do nákupného zoznamu
Recept sa nachádza v nákupnom zozname
Pridať do plánovača:
Recept bol pridaný do plánovača
Ingrediencie pre 4 osoby
  • 300 g hovädzie mäso
    Hovädzie mäso
    11 receptov
    mleté
  • 3 strúčiky cesnak
    Cesnak
    128 receptov
  • 100 g čerstvé bilinky
    čerstvé bilinky
    3 recepty
    rozmarín, petržlenová vňať, tymián
  • 200 g zemiaky
    Zemiaky
    67 receptov
    šalátové, očistené
  • 1 ks pór
    Pór
    10 receptov
    veľký, iba biela časť
  • paprika
    Paprika
    6 receptov
    farebná, 3 rôzne
  • 1 ks chilli
    Chilli
    45 receptov
    prípadne viac podľa chuti
  • 150 g kukurica
    Kukurica
    6 receptov
    sterilizovaná
  • 150 g fazuľové lúsky
    Fazuľové lúsky
    2 recepty
    mrazené
  • citrón
    Citrón
    45 receptov
  • olivový olej
    Olivový olej
    116 receptov
  • soľ
    Soľ
    261 receptov
  • čierne korenie
    čierne korenie
    142 receptov
Ingrediencie pre 4 osoby
  • 300 g hovädzie mäso
    Hovädzie mäso
    11 receptov
    mleté
  • 3 strúčiky cesnak
    Cesnak
    128 receptov
  • 100 g čerstvé bilinky
    čerstvé bilinky
    3 recepty
    rozmarín, petržlenová vňať, tymián
  • 200 g zemiaky
    Zemiaky
    67 receptov
    šalátové, očistené
  • 1 ks pór
    Pór
    10 receptov
    veľký, iba biela časť
  • paprika
    Paprika
    6 receptov
    farebná, 3 rôzne
  • 1 ks chilli
    Chilli
    45 receptov
    prípadne viac podľa chuti
  • 150 g kukurica
    Kukurica
    6 receptov
    sterilizovaná
  • 150 g fazuľové lúsky
    Fazuľové lúsky
    2 recepty
    mrazené
  • citrón
    Citrón
    45 receptov
  • olivový olej
    Olivový olej
    116 receptov
  • soľ
    Soľ
    261 receptov
  • čierne korenie
    čierne korenie
    142 receptov

Postup prípravy receptu

1. krok

Zemiaky nakrájajte na mesiačiky a uvarte v osolenej vode do „polomäkka“. Všetky bylinky oddelené od stopiek a očistené strúčiky cesnaku nasekajte spolu na jemno. Lúsky dajte rozmraziť do vlažnej vody, z paprík aj chilli odstráňte semiačka a nakrájajte na prúžky, chilli na jemno. Kukuricu sceďte z nálevu a nechajte odkvapkať, bielu časť póru nakrájajte na malé prúžky. Hlinenú, či sklenenú nádobu na pečenie vyložte papierom na pečenie a pokropte ho olivovým olejom. Rúru predhrejte na 220°C.

2. krok

V mise zmiešajte hovädzie mäso, ¾ nasekaných byliniek s cesnakom, soľ a korenie. Namočte si ruky do studenej vody a zo zmesi tvarujte rovnomerné guličky, ktoré ukladajte do pripravenej nádoby na pečenie. Vložte do predhriatej rúry na 5 – 6 minút.

3. krok

Na voku, či väčšej panvici rozohrejte 1pl olivového oleja a začnite restovať papriku. Po 3 minútach pridajte aj nakrájaný pór a predvarené zemiaky, restujte do zlatista. Následne pridajte nasekané chilli, upečené mäsové guľky, fazuľové lúsky, kukuricu a zvyšok zmesi byliniek a cesnaku. Opatrne miešajte na miernom ohni 2 – 3 minúty, aby sa suroviny navzájom prehriali.

4. krok

Servírujte do hlbších misiek a ozdobte listami čerstvých byliniek, napríklad petržlenovou vňaťou.

Náš tip

1. Recept môžete ľahko vylepšiť pridaním predvarených strukovín. Veľká, či malá biela fazuľa sa budú skvelo hodiť.

2. K receptu sa hodí aj jednoduchý smotanovo – jogurtový dressing. Zmiešajte 150ml kyslej smotany a 120ml nesladeného bieleho jogurtu, osoľte himalájskou soľou, okoreňte na hrubo mletým čiernym korením a ochuťte limetkovou šťavou, nastrúhanou limetkovou kôrou (stačí štipka) a na jemno nasekanými mätovými lístkami. Takýto dressing jedlo chuťovo odľahčí.

3. Pokiaľ sa vám zdá šalát suchý, môžete k nemu pridať jednoduchú paradajkovú omáčku. Na 1pl masla speňte na jemno nasekanú šalotku, pridajte pretlačený strúčik cesnaku, 1 nasekané chilli, za hrsť nasekaných čiernych olív, štipku korenia a zalejte 400ml drvených paradajok. Pridajte 1čl červeného Tabasca, povarte spolu 3 – 5 minút, zrieďte vývarom, či trochou vody a dochuťte podľa potreby limetkovou šťavou, soľou a korením.

Komentáre