Thajské zelené kari
Recept od Rybárovej a Burianovej. Rýchla, ľahká večera na thajský spôsob.

- 200 g jazmínová ryža
Jazmínová ryža3 recepty
- 200 g kuracie prsia
Kuracie prsia30 receptov
- slnečnicový olej
Slnečnicový olej10 receptov
- 3 pl kari pasta
Kari pasta4 recepty
- 1 ks mrkva
Mrkva41 receptov
- 2 stonky stopkový zeler
Stopkový zeler9 receptov
- 300 ml kokosové mlieko
Kokosové mlieko10 receptov
- limetka
Limetka22 receptov
- koriander
Koriander9 receptov
Postup prípravy receptu
Jazmínovú ryžu dajte variť podľa návodu na obale.
Mäso očistite, odblaňte a nakrájajte na tenké slížiky (1x1x8cm). Zeleninu očistite. Cibuľu nakrájajte na tenké prúžky, mrkvu a zeler diagonálne na tenké poloblúky.
Na panvici rozpáľte olej a zamiešajte doňho kari pastu. Sprudka opečte kuracie slížiky a vyberte z oleja. Teraz postupne opekajte zeleninu od najtvrdších druhov. Kým mrkvu budete opekať 2-3 minúty, zeleru bude stačiť minúta a cibuli 30 – 45 sekúnd. Mäso vráťte do panvice, zľahka premiešajte. Podlejte kokosovým mliekom a nechajte prevrieť. Ochutnajte a dochuťte soľou, korením a limetkovou šťavou. Ak ste fanúšikmi štipľavejších pokrmov, môžete kari paste pomôcť nasekaným čerstvým chilli.
Do väčších misiek naberte ryžu, na vrch uložte zmes zeleniny a mäsa, zalejte omáčkou z výpeku a ozdobte lístkami čerstvého koriandru.
Náš tip
Ryžu môžete pri varení ochutiť aromatickými koreninami, ako sú napríklad zelený kardamom, celá škorica, klinčeky a podobne.