0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:

Thajské zelené kari

Recept od Rybárovej a Burianovej. Rýchla, ľahká večera na thajský spôsob.

Thajské zelené kari
0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:
Nízka
Zložitosť receptu
10 minút
Čas prípravy
10 minút
Dĺžka varenia

TV relácia

211 receptov
Pridať do nákupného zoznamu
Recept sa nachádza v nákupnom zozname
Pridať do plánovača:
Recept bol pridaný do plánovača
Ingrediencie pre 4 osoby
Ingrediencie pre 4 osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Jazmínovú ryžu dajte variť podľa návodu na obale.

2. krok

Mäso očistite, odblaňte a nakrájajte na tenké slížiky (1x1x8cm). Zeleninu očistite. Cibuľu nakrájajte na tenké prúžky, mrkvu a zeler diagonálne na tenké poloblúky.

3. krok

Na panvici rozpáľte olej a zamiešajte doňho kari pastu. Sprudka opečte kuracie slížiky a vyberte z oleja. Teraz postupne opekajte zeleninu od najtvrdších druhov. Kým mrkvu budete opekať 2-3 minúty, zeleru bude stačiť minúta a cibuli 30 – 45 sekúnd. Mäso vráťte do panvice, zľahka premiešajte. Podlejte kokosovým mliekom a nechajte prevrieť. Ochutnajte a dochuťte soľou, korením a limetkovou šťavou. Ak ste fanúšikmi štipľavejších pokrmov, môžete kari paste pomôcť nasekaným čerstvým chilli.

4. krok

Do väčších misiek naberte ryžu, na vrch uložte zmes zeleniny a mäsa, zalejte omáčkou z výpeku a ozdobte lístkami čerstvého koriandru.

Náš tip

Ryžu môžete pri varení ochutiť aromatickými koreninami, ako sú napríklad zelený kardamom, celá škorica, klinčeky a podobne.

Pozrite si celý recept v epizóde Mojej mamy:

Komentáre