Tiramisu
90. recept od Rusinu a Sedláka. Moderný re-dizajn talianskej klasiky.

- 100 g piškóty
Piškóty1 recept
- 200 g mascarpone
Mascarpone10 receptov
- 2 čl amaretto
Amaretto1 recept
- 80 g biela čokoláda
Biela čokoláda4 recepty
- 120 g horká čokoláda
Horká čokoláda5 receptov
- 1 balenie popcorn
Popcorn1 recept
- 200 ml káva
Káva2 recepty
- 1 pl kakao
Kakao7 receptov
- 1 pl práškový cukor
Práškový cukor5 receptov
- 180 ml šľahačková smotana
šľahačková smotana69 receptov
- jedlé kvety
Jedlé kvety5 receptov
Postup prípravy receptu
Pripravte si vodnú kúpeľ – v širšom kastróle nechajte zovrieť vodu, znížte teplotu a na vrch položte väčšiu kovovú misu. Pripravte si ľadovú kúpeľ – vyššiu nádobu naplňte ľadovou vodou, do ktorej pridajte kocky ľadu. Obe čokolády nalámte na čo najmenšie kúsky. Amaretto zmiešajte s uvarenou instantnou kávou. Smotanu vyšľahajte na šľahačku. Do uvarenej kávy ochutenej amaretom namáčajte piškóty, aby nasiakli chuť a zmäkli.
Vo vodnom kúpeli rozpustite bielu čokoládu, ktorú zmiešajte s práškovým cukrom a s mascarpone. Potom do zmesi zľahka vmiešajte vyšľahanú šľahačku, vypracujte rovnorodý krém. Rozdeľte ho na dve časti, pričom do jednej zamiešajte zvyšok instantnej kávy.
Podobne, ako bielu čokoládu, teraz roztopte tmavú. Vylejte ju do cukrárenského vrecka a cez tenkú dierku na spodku, striekajte do ľadovej vody. Vytvoríte tým „čokoládový drôt“. Pracujte veľmi opatrne, čokoláda bude horúca.
Na plytký tanier ukladajte namočené piškóty, medzi ne vrstvite krém a rozhadzujte popcorn. Podľa obrázku uložte šálku, do ktorej môžete vložiť zopár kávových zŕn. Posypte kakaom, uložte časť čokoládového drôtu na vrch a ozdobte jedlými kvetmi.
Náš tip
Klasické, známe recepty, ktoré poznáte veľmi dobre, môžete vylepšiť novým spôsobom servírovania. Skúmajte nové techniky, zapojte svoju kreativitu a prekvapte svojich známych, či rodinu podobne, ako to dokáže tiramisu v ponímaní Rusinu a Sedláka.