0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:

Tiramisu

90. recept od Rusinu a Sedláka. Moderný re-dizajn talianskej klasiky.

0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:
Nízka
Zložitosť receptu
10 min
Čas prípravy
10 min
Dĺžka varenia
Ingrediencie pre osoby
Ingrediencie pre osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Pripravte si vodnú kúpeľ – v širšom kastróle nechajte zovrieť vodu, znížte teplotu a na vrch položte väčšiu kovovú misu. Pripravte si ľadovú kúpeľ – vyššiu nádobu naplňte ľadovou vodou, do ktorej pridajte kocky ľadu. Obe čokolády nalámte na čo najmenšie kúsky. Amaretto zmiešajte s uvarenou instantnou kávou. Smotanu vyšľahajte na šľahačku. Do uvarenej kávy ochutenej amaretom namáčajte piškóty, aby nasiakli chuť a zmäkli.

2. krok

Vo vodnom kúpeli rozpustite bielu čokoládu, ktorú zmiešajte s práškovým cukrom a s mascarpone. Potom do zmesi zľahka vmiešajte vyšľahanú šľahačku, vypracujte rovnorodý krém. Rozdeľte ho na dve časti, pričom do jednej zamiešajte zvyšok instantnej kávy.

3. krok

Podobne, ako bielu čokoládu, teraz roztopte tmavú. Vylejte ju do cukrárenského vrecka a cez tenkú dierku na spodku, striekajte do ľadovej vody. Vytvoríte tým „čokoládový drôt“. Pracujte veľmi opatrne, čokoláda bude horúca.

4. krok

Na plytký tanier ukladajte namočené piškóty, medzi ne vrstvite krém a rozhadzujte popcorn. Podľa obrázku uložte šálku, do ktorej môžete vložiť zopár kávových zŕn. Posypte kakaom, uložte časť čokoládového drôtu na vrch a ozdobte jedlými kvetmi.

Náš tip

Klasické, známe recepty, ktoré poznáte veľmi dobre, môžete vylepšiť novým spôsobom servírovania. Skúmajte nové techniky, zapojte svoju kreativitu a prekvapte svojich známych, či rodinu podobne, ako to dokáže tiramisu v ponímaní Rusinu a Sedláka.

Komentáre