Tortila s kuracím mäsom
Streedfood u vás doma. Skoro každá kuchyňa má druh jedla, ktorý sa pripravuje do žemle, či placky. Pripravte si jednoduchú mexickú tortilku k večernému relaxu pri televízii.
Porcie Čas prípravy
4osoby 5minút
Dĺžka varenia
7minút
Porcie Čas prípravy
4osoby 5minút
Dĺžka varenia
7minút
Ingrediencie
Postup prípravy
  1. Kuracie mäso nakrájajte na tenké slížiky. Zo všetkých suchých korenín, 1čl soli, limetkovej šťavy a 3pl olivového oleja zamiešajte marinádu a mäso do nej vmiešajte.
  2. Zeleninu umyte, osušte a nakrájajte. Do jogurtu vmiešajte limetkovú kôru a himalájsku soľ. Rozpáľte širokú panvicu so sezamovým olejom a mäso na nej sprudka opečte. Pokiaľ nemáte dosť veľkú panvicu, radšej opekajte mäso postupne. Panvica nesmie byť preplnená, inak sa mäso nebude pražiť, ale dusiť.
  3. Tortilu opečte na sucho na rozpálenej panvici, uložte na ňu mäso, na vrch zeleninu, pokvapkajte jogurtom a ozdobte klíčkami.