0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:

Treska s bylinkovou krustou

Rýchly a osviežujúci recept s charakterom ľahkej dovolenkovej večere pri mori.

0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:
Nízka
Zložitosť receptu
10 minút
Čas prípravy
10 minút
Dĺžka varenia

TV relácia

211 receptov
Pridať do nákupného zoznamu
Recept sa nachádza v nákupnom zozname
Pridať do plánovača:
Recept bol pridaný do plánovača
Ingrediencie pre 4 osoby
Ingrediencie pre 4 osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Tresku očistite, osoľte a nechajte 5 minút pri izbovej teplote. Následne jemne otrite soľ z povrchu ryby papierovou utierkou (rybu osušte). Rúru rozohrejte na 170°C, vložte do nej rozohriať plech vystlaný papierom na pečenie. Šafrán zabaľte do alobalu a vložte do rúry prehriať na 4-5 minút.

2. krok

Na širokej panvici rozpáľte na miernom ohni 1pl olivového oleja a ryby do nej vložte. Po dvoch minútach (bez obracania) opatrne preneste filety na pripravený plech.

3. krok

Z vajíčka oddeľte žĺtko a z bielkov vyšľahajte hustú penu. Bylinky nasekajte, vložte do mixéra spolu so strúhankou, štipkou soli, korením a rozmixujte na sypkú zmes. Tú zľahka premiešajte s bielkovým snehom a potrite ňou predpečenú rybu. Vložte do rúry na 4-6 minút.

4. krok

Bagetu priečne nakrájajte, pokvapkajte olivovým olejom a dajte opiecť do rúry spolu s rybou. Nakrájajte paradajky.

5. krok

Panvicu po rybe podlejte vínom, odvarte alkohol, pridajte paradajky a šafrán a vývar. Zredukujte o 1/3 a stiahnite z ohňa. Za stáleho miešania potom v omáčke rozpustite maslo. Dochuťte soľou a korením.

6. krok

Na plytký (zohriaty) tanier servírujte omáčku, na vrch položte filet s krustou, vedľa do zlatova upečenú bagetu. Pokvapkajte kvalitným olivovým olejom.

Náš tip

Niektoré jedlá vyžadujú pri servírovaní teplý tanier. Napríklad v prípade tohto receptu by delikátne jemná omáčka v kontakte so studeným tanierom zmenila štruktúru, ba dokonca by sa mohla úplne vyzrážať. Taniere stačí na 30-60 sekúnd vložiť do mikrovlnnej rúry. Dajte však pozor, aby neboli vriace.

Komentáre