Treska v marináde s kaviárovou majonézou
Luxusný recept na morskú rybu.

- 800 g treska
Treska3 recepty
- 1 ks chilli papričky farebný mix
Chilli papričky farebný mix1 recept
- 1 zväzok jarná cibuľka
Jarná cibuľka16 receptov
- 1 ks šalotka
šalotka30 receptov
- 30 g čerstvý koriander
čerstvý koriander11 receptov
- 1 ks limetka
Limetka22 receptov
- soľ
Soľ261 receptov
- korenie
Korenie90 receptov
- 1 ks čierny kaviár
čierny kaviár2 recepty
- 1 ks vajce
Vajce38 receptov
- 500 ml olej slnečnicový
Olej slnečnicový3 recepty
- 1 ks citrón
Citrón45 receptov
- olivový olej
Olivový olej116 receptov
- 50 g sépiové oplátky
Sépiové oplátky1 recept
Postup prípravy receptu
Šalotku a chilli nasekajte, zmiešajte s limetkovou šťavou, limetkovou kôrou. Osoľte, okoreňte a vložte do zmesi filety tresky na 10 minút.
Rozohrejte veľkú panvicu s 1pl olivového oleja. Filety vyberte z marinády a osušte papierovou utierkou. Vložte ich na rozpálenú panvicu a pečte pokým mäso tresky zbelie.
Do vysokej nádoby vyklepnite žĺtko, vložte tyčový mixér, zapnite ho na nižšie otáčky a tenkým cícerkom prilievajte olej, pokým získate pevnú majonézu. Do tej v závere pridajte polovicu kaviáru, rozmixujte a dochuťte soľou a citrónovou šťavou.
Zvyšok jarných cibuliek vhoďte na 2 minúty vo vriacej, mierne osolenej vody, následne schlaďte v ľadovom kúpeli.
Na plytký tanier lyžicou servírujte majonézu, na vrch posaďte hotovú tresku, ozdobte zvyšným kaviárom, blanšírovanými cibuľkami, čerstvým koriandrom a sépiovou oplátkou.