Treska v marináde s kaviárovou majonézou
Luxusný recept na morskú rybu.
Porcie Čas prípravy
4osoby 15minút
Dĺžka varenia
10minút
Porcie Čas prípravy
4osoby 15minút
Dĺžka varenia
10minút
Ingrediencie
Postup prípravy
  1. Šalotku a chilli nasekajte, zmiešajte s limetkovou šťavou, limetkovou kôrou. Osoľte, okoreňte a vložte do zmesi filety tresky na 10 minút.
  2. Rozohrejte veľkú panvicu s 1pl olivového oleja. Filety vyberte z marinády a osušte papierovou utierkou. Vložte ich na rozpálenú panvicu a pečte pokým mäso tresky zbelie.
  3. Do vysokej nádoby vyklepnite žĺtko, vložte tyčový mixér, zapnite ho na nižšie otáčky a tenkým cícerkom prilievajte olej, pokým získate pevnú majonézu. Do tej v závere pridajte polovicu kaviáru, rozmixujte a dochuťte soľou a citrónovou šťavou.
  4. Zvyšok jarných cibuliek vhoďte na 2 minúty vo vriacej, mierne osolenej vody, následne schlaďte v ľadovom kúpeli.
  5. Na plytký tanier lyžicou servírujte majonézu, na vrch posaďte hotovú tresku, ozdobte zvyšným kaviárom, blanšírovanými cibuľkami, čerstvým koriandrom a sépiovou oplátkou.