- 800 g filet tuniaka
Filet tuniaka3 recepty
- 125 g mandle
Mandle3 recepty
- 2 ks cesnak
Cesnak128 receptov
- 40 g parmezán
Parmezán31 receptov
- 50 g bazalka
Bazalka16 receptov
- olivový olej
Olivový olej116 receptov
- 100 g ricotta
Ricotta2 recepty
- soľ
Soľ261 receptov
- čierne korenie
čierne korenie142 receptov
- 500 g baby zemiaky
Baby zemiaky6 receptov
- 50 g maslo
Maslo161 receptov
Postup prípravy receptu
Baby zemiaky umyte pod tečúcou vodou a uvarte v poriadne osolenej vode. Po uvarení ich sceďte a nechajte odpariť. Mandle na sucho opražte do zlatova na panvici. Cesnak očistite a na hrubo nasekajte spolu s umytými listami čerstvej bazalky. Filety tuniaka osušte opatrne papierovou utierkou, natrite ich dookola olivovým olejom a nechajte pred tepelnou úpravou, aspoň 10 minút pri izbovej teplote.
Polovicu mandlí, syry, bazalku, cesnak a približne 2pl olivového oleja vložte do mixéra a rozmixujte do hladka. Druhú časť mandlí rozsekajte na rôzne tvary, vmiešajte do pesta, ktoré dochutíte soľou a korením.
Rozpáľte panvicu na miernom ohni a tuniaka opečte krátko z každej strany(45 sekúnd, bude stačiť, ryba nemá byť prepečená). Obracajte ho veľmi opatrne, aby sa jeho jemné mäso nepoškodilo, zľahka osoľte.
Na panvici vo výpeku po tuniakovi roztopte maslo a opečte na ňom dookola uvarené baby zemiaky. Dochuťte soľou a korením.
Na plytký tanier servírujte pesto, baby zemiaky a steak z tuniaka.
Náš tip
Toto husté pesto má výraznú chuť vďaka bylinkám, syrom a opraženým mandliam. Preto poslúži, ako bohatá omáčka, ktorá vyváži jemnosť tuniaka.