0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:

Tuniak s bazalkovým pestom

0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:
Nízka
Zložitosť receptu
10 minút
Čas prípravy
10 minút
Dĺžka varenia

TV relácia

211 receptov
Pridať do nákupného zoznamu
Recept sa nachádza v nákupnom zozname
Pridať do plánovača:
Recept bol pridaný do plánovača
Ingrediencie pre 4 osoby
Ingrediencie pre 4 osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Baby zemiaky umyte pod tečúcou vodou a uvarte v poriadne osolenej vode. Po uvarení ich sceďte a nechajte odpariť. Mandle na sucho opražte do zlatova na panvici. Cesnak očistite a na hrubo nasekajte spolu s umytými listami čerstvej bazalky. Filety tuniaka osušte opatrne papierovou utierkou, natrite ich dookola olivovým olejom a nechajte pred tepelnou úpravou, aspoň 10 minút pri izbovej teplote.

2. krok

Polovicu mandlí, syry, bazalku, cesnak a približne 2pl olivového oleja vložte do mixéra a rozmixujte do hladka. Druhú časť mandlí rozsekajte na rôzne tvary, vmiešajte do pesta, ktoré dochutíte soľou a korením.

3. krok

Rozpáľte panvicu na miernom ohni a tuniaka opečte krátko z každej strany(45 sekúnd, bude stačiť, ryba nemá byť prepečená). Obracajte ho veľmi opatrne, aby sa jeho jemné mäso nepoškodilo, zľahka osoľte.

4. krok

Na panvici vo výpeku po tuniakovi roztopte maslo a opečte na ňom dookola uvarené baby zemiaky. Dochuťte soľou a korením.

5. krok

Na plytký tanier servírujte pesto, baby zemiaky a steak z tuniaka.

Náš tip

Toto husté pesto má výraznú chuť vďaka bylinkám, syrom a opraženým mandliam. Preto poslúži, ako bohatá omáčka, ktorá vyváži jemnosť tuniaka.

Komentáre