Tuniak s bazalkovým pestom
Porcie Čas prípravy
4osoby 10minút
Dĺžka varenia
10minút
Porcie Čas prípravy
4osoby 10minút
Dĺžka varenia
10minút
Ingrediencie
Postup prípravy
  1. Baby zemiaky umyte pod tečúcou vodou a uvarte v poriadne osolenej vode. Po uvarení ich sceďte a nechajte odpariť. Mandle na sucho opražte do zlatova na panvici. Cesnak očistite a na hrubo nasekajte spolu s umytými listami čerstvej bazalky. Filety tuniaka osušte opatrne papierovou utierkou, natrite ich dookola olivovým olejom a nechajte pred tepelnou úpravou, aspoň 10 minút pri izbovej teplote.
  2. Polovicu mandlí, syry, bazalku, cesnak a približne 2pl olivového oleja vložte do mixéra a rozmixujte do hladka. Druhú časť mandlí rozsekajte na rôzne tvary, vmiešajte do pesta, ktoré dochutíte soľou a korením.
  3. Rozpáľte panvicu na miernom ohni a tuniaka opečte krátko z každej strany(45 sekúnd, bude stačiť, ryba nemá byť prepečená). Obracajte ho veľmi opatrne, aby sa jeho jemné mäso nepoškodilo, zľahka osoľte.
  4. Na panvici vo výpeku po tuniakovi roztopte maslo a opečte na ňom dookola uvarené baby zemiaky. Dochuťte soľou a korením.
  5. Na plytký tanier servírujte pesto, baby zemiaky a steak z tuniaka.
Poznámky k receptu

Toto husté pesto má výraznú chuť vďaka bylinkám, syrom a opraženým mandliam. Preto poslúži, ako bohatá omáčka, ktorá vyváži jemnosť tuniaka.