Tuniak v sezame

Jednoduchý recept, ktorý zvládne aj začiatočník.

0
Hlasov: 0
Hodnotenie: 0
Vy:
Nízka
Zložitosť receptu
3 minút
Čas prípravy
10 minút
Dĺžka varenia

TV relácia

211 receptov
Pridať do nákupného zoznamu
Recept sa nachádza v nákupnom zozname
Pridať do plánovača:
Recept bol pridaný do plánovača
Ingrediencie pre 4 osoby
Ingrediencie pre 4 osoby

Postup prípravy receptu

1. krok

Filet tuniaka očistite, osoľte, nechajte 5 minút pri izbovej teplote a následne opatrne osušte papierovou utierkou. Z vajíčka oddeľte žĺtko, sezam rovnomerne rozsypte na kus alobalu. V širšej panvici papierovou utierkou rozotrite sezamový olej, aby sa vytvoril tenký film a rozpáľte na 3/4 plameni. Tuniaka pomocou silikónového štetca natrite bielkom a obaľte dookola v sezame. Vložte do rozpálenej panvice a opekajte z každej strany 50 sekúnd až 1 minútu. Nechajte 1 minútu odpočinút a následne krájajte tenké plátky. Použite dlhý, extrémne ostrý nôž.

2. krok

V strednom kastróle priveďte k varu äčšie množstvo osolenej vody. Vhoďte hrášok, varte 4 - 5 minút, sceďte a vložte do mixéra. Pridajte olej, wasabi, ryžový ocot a rozmixujte do hladka. Dochuťte soľou a korením.

3. krok

Na plytký tanier servírujte omáčku a na ňu ukladajte plátky tuniaka.

Komentáre