Tuniak v sezame
Jednoduchý recept, ktorý zvládne aj začiatočník.
Porcie Čas prípravy
4osoby 3minút
Dĺžka varenia
10minút
Porcie Čas prípravy
4osoby 3minút
Dĺžka varenia
10minút
Ingrediencie
Postup prípravy
  1. Filet tuniaka očistite, osoľte, nechajte 5 minút pri izbovej teplote a následne opatrne osušte papierovou utierkou. Z vajíčka oddeľte žĺtko, sezam rovnomerne rozsypte na kus alobalu. V širšej panvici papierovou utierkou rozotrite sezamový olej, aby sa vytvoril tenký film a rozpáľte na 3/4 plameni. Tuniaka pomocou silikónového štetca natrite bielkom a obaľte dookola v sezame. Vložte do rozpálenej panvice a opekajte z každej strany 50 sekúnd až 1 minútu. Nechajte 1 minútu odpočinút a následne krájajte tenké plátky. Použite dlhý, extrémne ostrý nôž.
  2. V strednom kastróle priveďte k varu äčšie množstvo osolenej vody. Vhoďte hrášok, varte 4 – 5 minút, sceďte a vložte do mixéra. Pridajte olej, wasabi, ryžový ocot a rozmixujte do hladka. Dochuťte soľou a korením.
  3. Na plytký tanier servírujte omáčku a na ňu ukladajte plátky tuniaka.